Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νατοϊκό τάγμα στη Λετονία στέλνει η Σουηδία

Η πρώτη συνεισφορά στρατευμάτων για τη σκανδιναβική χώρα μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, τον περασμένο Μάρτιο. Το μηχανοκίνητο τάγμα θα αποτελείται από 400 έως 500 στρατιώτες.

Νατοϊκό τάγμα στη Λετονία στέλνει η Σουηδία

Η Σουηδία θα στείλει ένα τάγμα στη Λετονία τον επόμενο χρόνο για να συνεισφέρει στη διεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ στη χώρα της Βαλτικής, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.

Πρόκειται για την πρώτη συνεισφορά στρατευμάτων που ανακοινώσει η σκανδιναβική χώρα από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Κρίστερσον είχε δηλώσει από τον Ιανουάριο ότι η Σουηδία πιθανότατα θα έστελνε τάγμα στη Λετονία για να για να ενισχύσει την παρουσία του ΝΑΤΟ.

«Σήμερα το πρωί η κυβέρνηση ανέθεσε επισήμως στις σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις το καθήκον να σχεδιάσουν και να προετοιμάσουν τη σουηδική συμμετοχή με μικρό μηχανοκίνητο τάγμα στις χερσαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Λετονία», δήλωσε ο Κρίστερσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τη Λετονή ομόλογό του Εβίκα Σιλίνα.

Το τάγμα, που θα επιχειρεί για έξι μήνες, θα αποτελείται από 400 έως 500 στρατιώτες.

«Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε σε επίπεδο δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης CV90 και Leopard 2», πρόσθεσε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

«Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη στις αρχές του επόμενου έτους, μετά από απόφαση του Κοινοβουλίου», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v