Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια στη Ρωσία

Στάση αναμονής της κεντρικής τράπεζας για τρίτο συνεχή μήνα απέναντι στον πληθωρισμό που επιμένει, αλλά σταδιακά δείχνει λιγότερη ορμή. Κέρδη για το ρούβλι, νέες ενισχυμένες προβλέψεις για το ΑΕΠ.

Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια στη Ρωσία

Aμετάβλητα στο 16% άφησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις σταδιακά μειώνονται αλλά παραμένουν υψηλές.

Προειδοποίησε επίσης ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από το αναμενόμενο για να μειωθεί ο πληθωρισμός στον στόχο του 4%, από 7,7% τον Μάρτιο.

Όπως ανέφερε, «λόγω της εμμένουσας αυξημένης εγχώριας ζήτησης, η οποία ξεπερνά τις δυνατότητες επέκτασης της προσφοράς, ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο λίγο πιο αργά απ' ό,τι προέβλεπε η Τράπεζα της Ρωσίας τον Φεβρουάριο».

Το ρούβλι άγγιξε υψηλό μήνα έναντι του δολαρίου, στα 91,79 ρούβλια ανά δολάριο.

Για τρίτη συνεχόμενη συνάντηση παραμένει στο 16% το βασικό επιτόκιο, σύμφωνα με τις ομόφωνες προβλέψεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Με βάση τις επικαιροποιημένες προβλέψεις, το ΑΕΠ αναμένεται τώρα να αυξηθεί κατά 2,5%-3,5%, σχεδόν διπλάσιο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.

Η διοικήτρια Ελβίρα Ναμπιουλίνα έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να διατηρήσει σφιχτές τις νομισματικές συνθήκες για παρατεταμένη περίοδο, προκειμένου να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v