Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλίνκεν σε Αίγυπτο: Διασφαλίστε τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

«Πρέπει να μπορεί να περάσει με ασφάλεια η βοήθεια που προορίζεται να εισέλθει από τη Ράφα. Προτρέπουμε σθεναρά τους Αιγύπτιους εταίρους μας να κάνουν ό,τι μπορούν», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Μπλίνκεν σε Αίγυπτο: Διασφαλίστε τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προέτρεψε την Αίγυπτο να κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Μπλίνκεν είπε σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι οι εχθροπραξίες κοντά στο σημείο διέλευσης στη Ράφα – στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας – το οποίο το Ισραήλ κατέλαβε πρόσφατα, δυσχεραίνουν τις συνθήκες για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

«Πρέπει λοιπόν να βρούμε τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται να εισέλθει από τη Ράφα θα μπορεί να περάσει με ασφάλεια. Προτρέπουμε σθεναρά τους Αιγύπτιους εταίρους μας να κάνουν ό,τι μπορούν από την πλευρά τους για να διασφαλίσουν τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας» προς τη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v