Δεν φοβάται την Τεχνητή Νοημοσύνη η Μάλτα

«Μας λείπουν δικηγόροι, λογιστές και προγραμματιστές» λέει ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη χώρα.

Δεν φοβάται την Τεχνητή Νοημοσύνη η Μάλτα

Σε πολλές εταιρείες, υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβει μια μέρα τις εργασίες που παραδοσιακά γίνονται από ανθρώπους. Αλλά στην GO, αυτό δεν είναι φόβος - είναι ο ρητός στόχος.

Η GO, ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών στη Μάλτα και μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εταιρείες της χώρας, βασίζεται όλο και περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη για τη διεκπεραίωση καθημερινών εργασιών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης δημιουργούν πλέον περίπου το 20% όλου του περιεχομένου μάρκετινγκ για την εταιρεία και περίπου το 30% του κώδικα που γράφεται.

Η GO χρησιμοποιεί υπηρεσίες γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για τη σύνταξη όλων των νομικών συμβολαίων της, τα οποία στη συνέχεια ελέγχονται από ανθρώπους. Και η GO θέλει όλοι οι 1.100 και πλέον υπάλληλοί της να μάθουν να χρησιμοποιούν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να είναι πιο παραγωγικοί.

"Μας λείπουν δικηγόροι, λογιστές και προγραμματιστές", δήλωσε ο Nikhil Patil, ο διευθύνων σύμβουλος της GO με έδρα τη Μάλτα και το Λονδίνο, αναφερόμενος στις συνθήκες πρόσληψης στο νησί. "Μόνο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από την κατάρα της έλλειψης ταλέντων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v