Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα καταψηφίσει τον διευθυντή της ExxonMobil το νορβηγικό SWF

Το ταμείο κρατικών επενδύσεων της Νορβηγίας είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής που τάχθηκε εναντίον της Exxon, αφού η τελευταία μήνυσε μετόχους, που απαιτούσαν από την εταιρεία να κάνει περισσότερα για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Θα καταψηφίσει τον διευθυντή της ExxonMobil το νορβηγικό SWF

Το ταμείο πετρελαίου της Νορβηγίας έγινε ο τελευταίος μέτοχος της ExxonMobil που δεσμεύτηκε να καταψηφίσει τον διευθυντή Jay Hooley στην ετήσια συνέλευση του πετρελαϊκού κολοσσού την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τα δικαιώματα των μετόχων στις ΗΠΑ, μεταδίδει Financial Times.

Το ταμείο κρατικών επενδύσεων (SWF) της Νορβηγίας είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής που τάχθηκε εναντίον της Exxon, αφού η τελευταία μήνυσε δύο ομάδες μετόχων, που απαιτούσαν από την εταιρεία να κάνει περισσότερα για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η Norges Bank Investment Management δήλωσε ότι «συνεχίζει να αποδίδει ύψιστη σημασία στην προστασία των δικαιωμάτων των μετόχων» και θα καταψηφίσει τον Hooley υπό την ιδιότητά του ως επικεφαλής ανεξάρτητου διευθυντή για την αγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v