Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωθυπουργός Γροιλανδίας: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενη εισβολή

Δεν είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική ισχύς όμως αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, προειδοποίησε ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν.

Πρωθυπουργός Γροιλανδίας: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενη εισβολή

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν εκτίμησε σήμερα πως μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Γροιλανδίας «δεν είναι πιθανή», όμως η περιοχή στην οποία έχει βλέψεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να είναι έτοιμη.

«Δεν είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική ισχύς όμως αυτό δεν αποκλείεται. Η άλλη πλευρά (ο Ντόναλντ Τραμπ) το είπε ξεκάθαρα», είπε ο Νίλσεν σε συνέντευξη Τύπου στο Νούουκ, την πρωτεύουσα της Γροιλανδίας.

«Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες όμως το έχουμε υπογράμμισε: η Γροιλανδία είναι τμήμα του ΝΑΤΟ και, αν είναι να υπάρξει κλιμάκωση, αυτό θα έχει επίσης συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε ο ηγέτης του αυτόνομου δανικού νησιού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο