Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένταξη στο chapter 11 αιτήθηκε η Lehman Holdings

Αίτηση για ένταξη στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές (chapter 11) κατέθεσε η Lehman Brothers Holdings, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Ένταξη στο chapter 11 αιτήθηκε η Lehman Holdings
Αίτηση για ένταξη στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές (chapter 11) κατέθεσε η Lehman Brothers Holdings, μετά την απόφαση των Barclays και Bank of America να αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της αμερικανικής χρηματιστηριακής, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την επίσημη αίτηση της Lehman Brothers στο Πτωχευτικό Δικαστήριο της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης, οι υποχρεώσεις της τράπεζας ξεπερνούν τα 600 δισ. δολάρια, στα 613 δισ. δολάρια, έναντι συνολικών στοιχείων ενεργητικού ύψους 639 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η Lehman έχει πάνω από 100.000 πιστωτές, οι μεγαλύτεροι εκ των οποίων είναι η Citigroup και η Bank of New York Mellon.

Επίσης, η αίτηση κατονομάζει την AXA, την ClearBridge Advisors και την FMR, την μητρική της Fidelity Investments, ως τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Lehman Brothers.

Σημειώνεται ότι υπάρχει αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Lehman Brothers στις ευρωπαϊκές αγορές (Όσλο, Ελσίνκι, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη).

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η Lehman Brothers βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με σχήμα επενδυτών για την πώληση του βραχίονα επενδυτικών δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σχήμα που θα εξαγοράσει τον επενδυτικό βραχίονα της Lehman Brothers περιλαμβάνονται οι εταιρίες Bain Capital LLC, Clayton Dubilier & Rice Inc. και Hellaman & Friedman LLC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v