Citigroup: Εξαγοράζει δραστηριότητες της Wachovia

Στη Citigroup καταλήγουν οι τραπεζικές δραστηριότητες της Wachovia, του τραπεζικού κολοσσού που αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα λόγω της πιστωτικής κρίσης.

Citigroup: Εξαγοράζει δραστηριότητες της Wachovia
Στη Citigroup καταλήγουν οι τραπεζικές δραστηριότητες της Wachovia, του τραπεζικού κολοσσού, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ομοσπονδιακής αρχής Federal Deposit Insurance Corp.

Η Citigroup θα εξαγοράσει το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων ενεργητικού και των υποχρεώσεων της Wachovia μέσω μετοχών αξίας 2,1 δισ. δολαρίων, ενώ θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 δισ. δολάρια.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Citi θα απορροφήσει ζημίες έως και 53 δισ. δολ. από τις χορηγήσεις, ύψους 312 δισ. δολαρίων της τράπεζας, ενώ η FDIC θα αναλάβει τις όποιες ζημίες πέραν του ποσού αυτού.

Παράλληλα, η Citi θα δώσει στην ομοσπονδιακή αρχή προνομιούχες μετοχές και εγγυήσεις ύψους 12 δισ. δολαρίων για το ρίσκο που αναλαμβάνει.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι το deal θα ενισχύσει τα κέρδη της εταιρίας από το 2010, ενώ ανακοίνωσε πως περικόπτει το μέρισμα που θα διανείμει κατά 50%, στα 16 σεντς ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη "New York Times", οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές άσκησαν πιέσεις την Κυριακή για πώληση της τράπεζας, με τη Citi και τη Wells Fargo να προβάλλουν ως ενδιαφερόμενες για τα στοιχεία ενεργητικού της.

Ο τίτλος της Wachovia, ο οποίος έχει χάσει περί το 80% της αξίας του από την αρχή του χρόνου, λόγω της πιστωτικής κρίσης, εμφανίζει απώλειες 79% στη Wall, ενώ η μετοχή της Citi ενισχύεται κατά 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v