Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επτά κεντρικές τράπεζες μείωσαν τα επιτόκια

Μειώσεις βασικών επιτοκίων κατά 0,5% ανακοίνωσαν η Federal Reserve, η ΕΚΤ, η BoE και άλλες κεντρικές τράπεζες σε μια συντονισμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επτά κεντρικές τράπεζες μείωσαν τα επιτόκια
Μειώσεις των βασικών επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ανακοίνωσαν η αμερικανική Federal Reserve, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Bank of England και άλλες κεντρικές τράπεζες σε μια συντονισμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Ειδικότερα, η Federal Reserve μειώνει τα επιτόκια στο 1,5% από 2%, ενώ η ΕΚΤ προχωρά σε μείωση στο 3,75% από 4,25%. 

Η Bank of England μείωσε τα επιτόκια επίσης κατά 0,5%, στο 4,5%.   

Σε μειώσεις επιτοκίων κατά 0,5% προχώρησαν επίσης η κεντρική τράπεζα του Καναδά στο 2,5% από 3%, της Σουηδίας στο 4,25% από 4,75% και της Ελβετίας (Swiss National Bank) στο 2,25% από 2,75%.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε μείωση επιτοκίων κατά 0,27% στο 6,93% από 7,20%, ενώ η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας εξέφρασε την "έντονη στήριξη" στις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών.  

Στη συνοδευτική ανακοίνωση της Federal Reserve σημειώνεται ότι η επιτροπή νομισματικής πολιτικής προχώρησε σε μείωση επιτοκίων λόγω αποδείξεων για επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας και μείωση των πληθωριστικών πιέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v