Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: Έρευνα για το ”σκάνδαλο Βέλτεκε”

Η διοίκηση της Bundesbank αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για την καταβολή του ποσού που σχετίζεται με τη διαμονή του προέδρου της Έρνστ Βέλτεκε και της οικογενείας του σε πολυτελές ξενοδοχείο του Βερολίνου από την Dresdner Bank.

Bundesbank: Έρευνα για το ”σκάνδαλο Βέλτεκε”
Η διοίκηση της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασίες ελέγχου των γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του προέδρου της σε πολυτελές ξενοδοχείο του Βερολίνου στις αρχές του 2002.

Το γεγονός ότι η διοίκηση της Bundesbank έλαβε αυτή την απόφαση παρά την απουσία του άμεσου ενδιαφερόμενου, του προέδρου της Έρνστ Βέλτεκε, υπογραμμίζει το μέγεθος των πολιτικών πιέσεων που δέχεται η μεγαλύτερη εθνική Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, μετά την αποκάλυψη της Bild ότι ο Ε. Βέλτεκε και η οικογένεια του παρέμειναν με έξοδα της Dresdner Bank επί 4ημερο στο πολυτελές ξενοδοχείο.

Η Bundesbank υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Έρνστ Βέλτεκε αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ με δικαίωμα ψήφου.

Ο Ε. Βέλτεκε πάντως ζήτησε από τη διοίκηση της Bundesbank να εξετάσει τις κατηγορίες χωρίς προσωπικές προκαταλήψεις.

Ο πρόεδρος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας συμφώνησε χθες να καταβάλλει στην Dresdner Bank τα έξοδα της διαμονής του στο ξενοδοχείο.

Η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, του κόμματος της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε χθες την παραίτηση του προέδρου της Bundesbank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο