Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε: Επιβάλλει εκποιήσεις σε 30 τράπεζες

Περίπου 30 τράπεζες που έχουν υποστεί πλήγματα από την κρίση πιθανόν να υποχρεωθούν να εκποιήσουν ενεργητικά, για να εγκρίνει η Κομισιόν την πρόσβασή τους σε κεφάλαια διάσωσης.

Ε.Ε: Επιβάλλει εκποιήσεις σε 30 τράπεζες
Περίπου 30 τράπεζες που έχουν υποστεί πλήγματα από την κρίση πιθανόν να υποχρεωθούν να εκποιήσουν ενεργητικά και να ανατρέψουν την επεκτατική πολιτική τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβουν κεφάλαια από τα κρατικά ταμεία διάσωσης.

Οι ρυθμίσεις που επιβάλλει η Κομισιόν αφορούν σε οίκους όπως τράπεζες που έχουν εν μέρει κρατικοποιηθεί (RBS, Dexia, KBC, Lloyds.)

Σε προσχέδιο των ρυθμίσεων, που είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα το πρακτορείο Reuters, αναφερόταν ότι οι τράπεζες που έχουν πληγεί από την κρίση και ζητούν τη ρυθμιστική έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβουν κρατική βοήθεια πιθανόν να υποχρεωθούν στην πώληση ενεργητικών και στη συρρίκνωση της γεωγραφικής και κλαδικής επέκτασής τους.

Αναφερόταν επίσης ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα επιβληθούν έως τη λήξη του 2010 και στους οίκους θα δοθεί περιθώριο πέντε ετών για να προσαρμοστούν στο "downsize" και στη συρρίκνωση του μεγέθους τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v