Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στην Τεχεράνη

Βομβιστική επίθεση έγινε στην Τεχεράνη την οποία οι ιρανικές αρχές επιρρίπτουν στο Ισραήλ. Θύμα της επίθεσης είναι πυρηνικός επιστήμονας που επέβλεπε τμήμα εμπλουτισμού ουρανίου.

Δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα στην Τεχεράνη
Επικίνδυνα περιπλέκονται οι σχέσεις της Δύσης με το Ιράν μετά την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Τεχεράνη για την οποία οι ιρανικές αρχές κατηγορούν το Ισραήλ.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας καθηγητής πανεπιστημίου, ο Mostafa Ahmadi-Roshan, τον οποίο η κρατική τηλεόραση του Ιράν χαρακτήρισε «πυρηνικό επιστήμονα», ο οποίος επέβλεπε "το τμήμα εμπλουτισμού ουρανίου στο Natanz". Όπως μάλιστα δήλωσε αξιωματούχος της πόλης στο πρακτορείο Fars, άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τοποθέτησαν την βόμβα στο αυτοκίνητο του καθηγητή. Υποστήριξε πως η υπόθεση θυμίζει τις παρόμοιες επιθέσεις που είχαν καταγραφεί πριν από περίπου έναν χρόνο εναντίων και άλλων πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν.

«Η βόμβα ήταν μαγνητική, είναι του ιδίου τύπου που είχε χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία και άλλων επιστημόνων και το έργο Σιωνιστών» δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης Σαφαράλι Μπαρατλού.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει ότι δύο άνδρες επέβαιναν μοτοσικλέτα έβαλαν την βόμβα στο αυτοκίνητο. Εκτός από τον οδηγό του οχήματος, σκοτώθηκε και ένας πεζός.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v