Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαρρής: Ως 80% οι απώλειες για καταθέτες CPB

Απώλειες έως και 80% των καταθέσεών τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι μεγαλοκαταθέτες της Λαϊκής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου. Στο 40% τοποθετεί τις απώλειες στην Τρ. Κύπρου.

Σαρρής: Ως 80% οι απώλειες για καταθέτες CPB
Απώλειες έως και 80% των καταθέσεών τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι μεγαλοκαταθέτες της Λαϊκής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου.

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο κ. Μιχάλης Σαρής άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια προτού αυτοί οι καταθέτες δουν κάποια επιστροφή των χρημάτων τους.

«Ρεαλιστκά, ελάχιστα είναι αυτά που θα επιστραφούν», σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Ερωτηθείς εάν, όπως συνέβη και στην περίπτωση πτώχευσης άλλων τραπεζών, μπορεί να χρειαστούν έξι έως επτά χρόνια για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι καταθέτες, ο κ. Σαρρής είπε: «μπορεί και ναι. Και το ποσό (που θα επιστραφεί) θα μπορούσε να είναι 20%. Βεβαίως, για τους καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ μπορεί να είναι ένα σημαντικότατο χτύπημα».

Ο σχολιασμός του αυτός έρχεται λίγες ώρες αφότου ο διοικητής της Κεντρικής Tράπεζας Kύπρου εκτίμησε πως οι απώλειες για τους μεγαλοκαταθέτες της Τράπεζας Κύπρου θα μπορούσαν να ανέλθουν στο 40%.

Ο κ. Σαρρής επισήμανε επίσης πως αναμένει το διάταγμα για την επιβολή των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων να είναι έτοιμο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο