DEMO ΑΒΕΕ: Ελληνικά φάρμακα με παγκόσμια εμβέλεια

Το νέο μεγάλο επενδυτικό πλάνο της DEMO εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας, έως το 2030. Με έμφαση στην παραγωγή πρώτων υλών, την έρευνα, την ενίσχυση της παραγωγής και τη βιοτεχνολογία, το επενδυτικό σχέδιο σηματοδοτεί μια νέα εποχή σε διεθνές επίπεδο.

DEMO ΑΒΕΕ: Ελληνικά φάρμακα με παγκόσμια εμβέλεια

Η πανδημία της Covid-19 ανέδειξε νέες και μεγάλες ανάγκες στον κλάδο της υγείας και των φαρμακευτικών εταιρειών. Στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες διακρίθηκαν και διακρίνονται οι εταιρείες εκείνες που επενδύουν συστηματικά, που παράγουν προϊόντα υψηλού επιπέδου, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ιδιαίτερου αυτού χώρου. Η DEMO ΑΒΕΕ είναι μία από αυτές – και δεν διστάζει να βάλει τον πήχη ψηλότερα.

Η πρόσφατη δοκιμασία πολλών χωρών από την πανδημία Covid-19 ανέδειξε, εντονότερα από ποτέ, στη συνείδηση όλων μας την υγεία ως πρωταρχικό αγαθό. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα που ήρθαν στο φως από την πανδημία, αποδεικνύουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 100 χρόνια, τη σημασία που έχει η επάρκεια σε φαρμακευτικά προϊόντα για κάθε χώρα. Το πρωταρχικής σημασίας αυτό ζήτημα αφορά όχι μόνο τη δική μας χώρα, αλλά και όλη την Ευρώπη συνολικά.

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO, συνεχίζοντας αδιάλειπτα την ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων τα τελευταία 56 χρόνια, αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της επόμενης μέρας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 96 χώρες, εξάγει το 84% της ετήσιας παραγωγής της σε 5 ηπείρους και έως σήμερα κατέχει ήδη σημαντικά μερίδια αγοράς σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία.

Το νέο επενδυτικό πλάνο

Το νέο μεγάλο επενδυτικό πλάνο της DEMO εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας, έως το 2030. Με έμφαση στην παραγωγή πρώτων υλών, την έρευνα, την ενίσχυση της παραγωγής και τη βιοτεχνολογία, το επενδυτικό σχέδιο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ αναμένεται να ενισχύσει τη δυναμική της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επενδύσεις της DEMO περιλαμβάνουν:

• Στην Αττική:

o Επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στο Κρυονέρι, με στόχο την αύξηση της παραγωγής.
o Κέντρο Βιοτεχνολογίας στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

• Στην Τρίπολη Αρκαδίας:

o Τέσσερις νέες εργοστασιακές μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων και πρώτων υλών.

• Στη Θεσσαλονίκη:

o Νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης, με τέσσερα φυσικοχημικά εργαστήρια, ένα μικροβιολογικό και ένα μοριακής βιολογίας και κυτταρικής γενετικής.

Το σύνολο των επενδύσεων της εταιρείας στην Ελλάδα θα δώσει προστιθέμενη αξία για την οικονομία, την αγορά εργασίας, το ελληνικό φάρμακο και την επιστήμη, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το νέο κεφάλαιο στην εξαγωγική δραστηριότητα της DEMO με περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης διεθνώς.

Η DEMO με μια ματιά χαρακτηρίζεται από:

  • Ευρύ χαρτοφυλάκιο: 2.700 σκευάσματα εγκεκριμένα σε 85 χώρες.
  • Διαρκής επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο: 300 νέες άδειες σε 27 χώρες.
  • Σταθερή ανάπτυξη: 1.000 άτομα ανθρώπινο δυναμικό.
  • Έμφαση στην καινοτομία: 4 υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 57.000 τ.μ. στην Αττική.
  • Διεθνής αναγνώριση: επίσημος προμηθευτής των Ηνωμένων Εθνών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF, του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
  • Ηγετική θέση στην Ελλάδα: πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις σε αριθμό τεμαχίων στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών.
v