Ψηφιακή χειρουργική αίθουσα modular τοιχοποιίας: το μέλλον είναι εδώ!

Η εταιρεία Santair εγκατέστησε πρόσφατα την πρώτη υπερσύγχρονη, πλήρως ψηφιακή χειρουργική αίθουσα modular τοιχοποιίας στην Ελλάδα, με ασύγκριτα πλεονεκτήματα τόσο για τους ασθενείς όσο και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ψηφιακή χειρουργική αίθουσα modular τοιχοποιίας: το μέλλον είναι εδώ!

Οι εξελισσόμενες τεχνολογίες και τα νέα λογισμικά συστήματα επιτρέπουν πλέον στα νοσοκομεία να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών τους με οφέλη για τους ασθενείς και, παράλληλα, με τη μέγιστη ασφάλεια και ευελιξία για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η εταιρεία Santair, με μεγάλη πείρα στις ιατρικές εφαρμογές, τις εξατομικευμένες και καινοτόμες λύσεις εξοπλισμού και εγκαταστάσεων στον τομέα της υγείας, παρουσιάζει την ψηφιακή χειρουργική αίθουσα με Modular (αρθρωτή) τοιχοποιία, που εγκατέστησε στο «Ιασώ». Η αίθουσα ενσωματώνει την απαιτούμενη τεχνολογία και τον πλέον σύγχρονο απεικονιστικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, ταχύτητας και αξιοπιστίας.

Τεχνολογία αιχμής

Όλα τα συστήματα της Santair που συνθέτουν τη χειρουργική ψηφιακή αίθουσα, είναι τελευταίας γενιάς. Με την πρωτοποριακή Modular (αρθρωτή) τοιχοποιία και προδιαγραφές για μέγιστη απόδοση, με προσαρμόσιμη εγκατάσταση ή τοποθέτηση, δημιουργούν μια υπερσύγχρονη, ευέλικτη και ασφαλή χειρουργική αίθουσα.

Η εφαρμογή των παραπάνω λύσεων μπορεί να υλοποιηθεί, εκτός από τις χειρουργικές αίθουσες, και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή και σε χώρους όπου διενεργούνται ιατρικές πράξεις και απαιτείται υψηλή τεχνολογία και απόλυτη ασφάλεια. Ενδεικτικά, μια ψηφιακή χειρουργική αίθουσα, μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Καινοτόμα τεχνολογία Modular (αρθρωτής) τοιχοποιίας Maquet Variop. Εξασφαλίζει συνθήκες υγιεινής, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, με αντισεισμική και πυρίμαχη θωράκιση, ειδική κατασκευή για αντοχή σε κρούσεις και απολυμάνσεις. Είναι συμβατή με κάθε νέα τεχνολογία.
  • Πλήρη συστήματα χειρουργικών τραπεζών Maquet, με αποσπώμενες επιφάνειες, για τη μείωση του χρόνου προετοιμασίας μεταξύ των περιστατικών, αυξάνοντας έτσι τη ροή περιστατικών και βελτιώνοντας την εργονομία, τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα όλου του χειρουργικού τμήματος.
  • Υπερσύγχρονα αναισθησιολογικά συγκροτήματα, τύπου Maquet Flow-i, πλήρως αναρτώμενα στις στήλες παροχών οροφής, για διασφάλιση της υγιεινής της χειρουργικής αίθουσας.
  • Τελευταίας τεχνολογίας συστήματα διπλών χειρουργικών προβολέων οροφής τύπου Maquet PowerLed II. Είναι οι μόνοι προβολείς παγκοσμίως που δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες φωτισμού καθ’ όλη την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
  • Στήλες οροφής παροχών Maquet Moduevo για τη βελτιστοποίηση των συνθηκών υγιεινής του χώρου των χειρουργείων.
  • Ενσωμάτωση συστήματος ψηφιακής διαχείρισης Maquet Tegris, με εντοιχισμένες και αναρτώμενες οθόνες χειρισμού και προβολής των ιατρικών σημάτων και κεντρική διαχείριση του εξοπλισμού. Χάρη στο σύστημα ψηφιοποίησης δίνεται στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ο έλεγχος, η live καταγραφή και η διανομή εικόνων και video υψηλής ευκρίνειας οπουδήποτε χρειαστεί.
  • Διασύνδεση της χειρουργικής αίθουσας με τα πληροφοριακά συστήματα του νοσοκομείου.

Μοναδικά πλεονεκτήματα

Η εγκατάσταση ψηφιακών χειρουργικών αιθουσών Modular τοιχοποιίας στα νοσοκομεία παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και δυνατότητα για εφαρμογή όλων των πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών από το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου. Προσφέρει πλεονεκτήματα τόσο για τον ασθενή όσο και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και κατ’ επέκταση για το ίδιο το νοσοκομείο όπως:

  • Μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή.
  • Άριστες συνθήκες υγιεινής και αντισηψίας.
  • Έλεγχο των μηχανημάτων απομακρυσμένα.
  • Έλεγχο, καταγραφή και διανομή εικόνων και video υψηλής ευκρίνειας οπουδήποτε χρειαστεί.
  • Διασύνδεση της χειρουργικής αίθουσας με τα πληροφοριακά συστήματα του νοσοκομείου, ενεργή επικοινωνία με τα HIS/PACS διευκολύνοντας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων.
  • Ενσωμάτωση εργαλείων που συντελούν στο βέλτιστο δυνατό κλινικό αποτέλεσμα.
  • Δυνατότητα για εφαρμογή σύγχρονων ιατρικών μεθόδων χωρίς περιορισμούς

Η εγκατάσταση των συστημάτων της ψηφιακής χειρουργικής αίθουσας Modular τοιχοποιίας, ολοκληρώθηκε από τους ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς της εταιρείας Santair, που εξειδικεύονται στον εξοπλισμό και την τεχνολογία χειρουργείων και υποστηρίζουν όλες τις ιατρικές εφαρμογές.

Η Santair Α.Ε. είναι η κορυφαία εταιρεία ιατρικών εφαρμογών, στον χώρο των ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων και στην αγορά των in vitro διαγνωστικών, αντιπροσωπεύοντας τους μεγαλύτερους οίκους ιατρικών συσκευών παγκοσμίως. Από την ίδρυσή της το 1997 έως και σήμερα, υιοθετεί καινοτόμες και υψηλής ποιότητας τεχνολογίες και έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστος πάροχος, με διαρκή προσανατολισμό στην ανάπτυξη και την υψηλή ποιότητα στον τομέα της υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.santair.gr και στο τηλ. 210 9714444 (Εμπορική Διεύθυνση)

v