Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορο-οδηγός για τεκμήρια, αποδείξεις και οφειλές

Αυστηρότερα τεκμήρια ενεργοποιεί το ΥΠΟΙΚ, καθορίζει τους όρους υπαγωγής σε ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες και διευκρινίζει τι θα ισχύσει για φορολόγηση μπόνους, αποζημιώσεων. Πώς θα δηλωθούν οι αποδείξεις. Όλες οι εγκύκλιοι.

Φορο-οδηγός για τεκμήρια, αποδείξεις και οφειλές
Με δύο εγκυκλίους, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου, δίνοντας διευκρινίσεις για τον υπολογισμό των τεκμηρίων, τη συλλογή των αποδείξεων και τη φορολόγηση των μπόνους και των αποζημιώσεων. 

Παράλληλα, καθορίζει τους όρους υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ειδικότερα όσον αφορά στα τεκμήρια, ενεργοποιούνται αυστηρότερα τεκμήρια για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, πισίνες, δίδακτρα και οικιακούς βοηθούς.

Αναφορικά με τις αποδείξεις, το ΥΠΟΙΚ καθορίζει τον τρόπο συλλογής και υποβολής των αποδείξεων στις εφορίες, ενώ δίνει και διευκρινίσεις για το ποιες αποδείξεις "μετράνε" στο... κυνήγι του αφορολόγητου. 

Στην ίδια εγκύκλιο, καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τη φορολόγηση των μπόνους, των αποζημιώσεων και των εταιρικών Ι.Χ., ενώ σε διαφορετικό διευκρινιστικό έγγραφο καθορίζονται οι όροι υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 
 
* Ο πλήρης φορο-οδηγός για τον νέο φορολογικό νόμο και οι εγκύκλιοι για την εφαρμογή του αναρτώνται ως υποθέματα.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v