Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγγ. Σταυράκης: Σε νέες αγορές θα μάθει να φορά παπούτσια η SafeSize

Τα σχέδια επέκτασης της ελληνικής startup μετά και τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. Από πού θα εξαρτηθεί αν θα απαιτηθούν πρόσθετα κεφάλαια. Μιλά στο Εuro2day.gr ο ιδρυτής και CEO, Άγγελος Σταυράκης.

Αγγ. Σταυράκης: Σε νέες αγορές θα μάθει να φορά παπούτσια η SafeSize

Έχοντας ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό νέων καινοτόμων προϊόντων η SafeSize, η εταιρεία που ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που αγοράζουμε παπούτσια, μπήκε στη φάση της κερδοφόρας ανάπτυξης, έχοντας πλέον τα βλέμματα στραμμένα στην αγορά για πιθανές ευκαιρίες εξαγορών.

Μιλώντας στο Euro2day.gr o κ. Άγγελος Σταυράκης, ιδρυτής και CEO της SafeSize ανέφερε ότι το 2023 ήταν μια παραγωγική χρονιά, πετυχαίνοντας έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 14 εκατ. ευρώ, ενώ από τις πιθανές εξαγορές που θα προκύψουν το 2024 θα εξαρτηθεί αν θα απαιτηθεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση.

Η εταιρεία επεκτάθηκε πέρυσι σε νέες αγορές, ενώ με την χρηματοδότηση που έχει πετύχει, θα συνεχίσει να επενδύει στο σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων που εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες, θα ανοίξει νέο γραφείο στην Αυστραλία, και θα ενισχύσει το κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης που άνοιξε στην Αθήνα το 2021 και αποτελεί πλέον την καρδιά των δραστηριοτήτων της.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε;

Η SafeSize είναι μια ελληνική εταιρεία τεχνολογίας με παγκόσμιο πελατολόγιο που προσφέρει λύση στο πρόβλημα που μας απασχολεί όλους που δεν είναι άλλο από την εύρεση του σωστού παπουτσιού σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Όλοι έχουμε βιώσει τη δυσκολία αναζήτησης του σωστού μεγέθους και μοντέλου παπουτσιών online ή την αναμονή σε φυσικά καταστήματα, ελπίζοντας ότι το μέγεθος ή η εφαρμογή θα είναι η κατάλληλη. Με την καινοτόμα τεχνολογία της SafeSize, βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, προσφέρουμε στον καταναλωτή τη δυνατότητα να δοκιμάσει «εικονικά» όλα τα παπούτσια της αγοράς και να λάβει προσωποποιημένες προτάσεις για παπούτσια με τέλεια εφαρμογή, είτε αγοράζει από φυσικά είτε από ηλεκτρονικά καταστήματα.

Στα φυσικά καταστήματα, προσφέρουμε την υπηρεσία 3D Foot Scan, μια προηγμένη τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης του ποδιού, ενώ για τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουμε αναπτύξει ένα mobile app που επιτρέπει στον χρήστη να σκανάρει τα πόδια του μέσω του κινητού του τηλεφώνου, με ακρίβεια και ευκολία από το σπίτι του. Ο έξυπνος αλγόριθμος της SafeSize, συνδυάζει τα δεδομένα του 3D Foot Scan και τις προσωπικές προτιμήσεις του καταναλωτή με τη μοναδική βάση τρισδιάστατων δεδομένων παπουτσιών που έχει SafeSize, προτείνοντας του τα ιδανικά παπούτσια.

Η λύση της SafeSize προσφέρεται για όλα τα είδη παπουτσιών, από αθλητικά μέχρι γόβες και σανδάλια, προσφέροντας ειδική λύση και για τα παιδικά παπούτσια. Για τα παιδιά έχουμε αναπτύξει εξειδικευμένο αλγόριθμο που προτείνει κατάλληλα παπούτσια για την ανάπτυξη του ποδιού, προβλέποντας την εξέλιξη του πέλματος και ειδοποιώντας τους γονείς για την αντικατάσταση του παπουτσιού. Η καινοτόμος αυτή λύση μας, συμβάλλει στην ενδυνάμωση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών, στη μείωση των επιστροφών καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος από τις άσκοπες μετακινήσεις εμπορευμάτων. 

Με ποιες εταιρείες παπουτσιών έχετε συνεργαστεί; 

Στη λίστα των πελατών μας συμπεριλαμβάνονται τα μεγαλύτερα παγκόσμια brands και αλυσίδες υπόδησης όπως ΗΟΚΑ, Sports Direct, Intersport, Decathlon, Marks & Spencer, Eobuwie και πρόσφατα υπογράψαμε νέα συμβόλαια συνεργασίας με Adidas, Puma, Nike και SuperSports.

Σε ποιες χώρες έχετε επεκταθεί πλέον;

Πλέον έχουμε παρουσία σε 60 χώρες παγκοσμίως από τη Λατινική Αμερική και Ευρώπη μέχρι τη Νοτιοανατολική Ασία και Αυστραλία. Μέσα από την τεχνολογία μας έχουμε βοηθήσει πάνω από 20 εκατομμύρια καταναλωτές να βρουν το ιδανικό παπούτσι για αυτούς. Τους τελευταίους μήνες επεκτείναμε την παρουσία μας σε νέες αγορές όπως Αυστραλία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Ταιβάν, Εσθονία, Λιθουανία, Κροατία, Κολομβία, Τουρκία, Ινδονησία και Μπαχρέιν. Παράλληλα, ενδυναμώσαμε την παρουσία μας σε υφιστάμενες αγορές όπως Ολλανδία, Αγγλία, Κίνα και Ιαπωνία με νέες συνεργασίες. Κάποια πρόσφατα αξιοσημείωτα παραδείγματα της ανάπτυξής μας στη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και Αυστραλίας είναι η νέα συνεργασία μας με τη SuperSports – τη Νο1 αλυσίδα αθλητικών ειδών στην Ταϊλάνδη, τη Rebel – τη μεγαλύτερη αλυσίδα αθλητικών της Αυστραλίας καθώς και τη συνεργασία μας με την Puma στη Σιγκαπούρη και Μαλαισία.

Ποια είναι τα επόμενα επιχειρηματικά σας βήματα;

Aυτή τη στιγμή, διανύουμε μια πολύ δυναμική και δημιουργική περίοδο στη SafeSize. Το όραμά μας είναι μέσω της τεχνολογίας μας να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που τα παπούτσια παράγονται, πωλούνται και ανακυκλώνονται συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον.  Οι βασικοί μας στόχοι για το άμεσο μέλλον είναι :

  • Να συνεχίσουμε να καινοτομούμε παρέχοντας στους πελάτες μας παγκοσμίως τεχνολογικές λύσεις και προϊόντα που φέρνουν υπεραξία στις δραστηριότητές τους καθώς και στους καταναλωτές που εξυπηρετούν
  • Να διπλασιάσουμε τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν τη λύση μας παγκοσμίως επηρεάζοντας θετικά την καθημερινότητά τους
  • Να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας σε νέες αγορές του εξωτερικού ώστε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση της omnichannel virtual fitting λύσης μας  
  • Να δημιουργήσουμε μια τεχνολογική εταιρεία πρότυπο με βάση την Ελλάδα και παγκόσμιο αντίκτυπο

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια προγραμματίζουμε να λανσάρουμε μια σειρά από νέα καινοτόμα προϊόντα, τα οποία βρίσκονται ήδη σε φάση σχεδιασμού που θα προωθήσουν την αγορά υποδημάτων προς έναν εξελιγμένο, βιώσιμο τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης. Το 3D Foot Scanner αποτελεί μόνο την αρχή. Έχουμε ήδη λανσάρει πιλοτικά σε αγορές του εξωτερικού το νέο καινοτόμο προϊόν μας, το Digital Sales Assistant. Έναν έξυπνο αυτόνομο ηλεκτρονικό πωλητή ο οποίος με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης έχει τη δυνατότητα να προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις στους καταναλωτές και να τους βοηθάει να βρουν το ιδανικό παπούτσι για αυτούς, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία εξειδικευμένου πωλητή.

Πόσα χρήματα έχετε αντλήσει μέσω χρηματοδότησης; Θα υπάρξει νέος κύκλος χρηματοδότησης και αν ναι τι θα χρηματοδοτήσει;

Το 2023 κλείσαμε επιτυχώς το γύρο χρηματοδότησης μας ύψους 14 εκατ. ευρώ, η οποία είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα. Τα κεφάλαια αυτά μας έδωσαν ώθηση να επεκταθούμε σε νέες αγορές παγκοσμίως, να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων που εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες μας, να ανοίξουμε το νέο μας γραφείο στην Αυστραλία, το οποίο έχει ήδη αποκτήσει δυναμική, και να ενισχύσουμε το κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης που ανοίξαμε στην Αθήνα το 2021 και αποτελεί πλέον την καρδιά των δραστηριοτήτων μας.

Έχουμε μπει στη φάση της κερδοφόρας ανάπτυξης, οπότε στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης. Βέβαια, παρακολουθούμε την αγορά για πιθανές ευκαιρίες εξαγορών οι οποίες αν υλοποιηθούν ενδεχομένως να απαιτούν επιπρόσθετη χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v