Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Τι θα προσφέρει το deal με τη Shell

Τα οφέλη, τις συνέργιες και την "επόμενη μέρα" της εισηγμένης μετά την εξαγορά του κλάδου λιπαντικών της Shell Hellas αναλύει στο euro2day.gr ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Κων/νος Πετρόπουλος.

Πετρόπουλος: Τι θα προσφέρει το deal με τη Shell
O πρόεδρος της εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος απαντά στις ερωτήσεις του euro2day.gr σχετικά με την εξαγορά του τμήματος λιπαντικών της Shell Ελλάς, τις συνέργιες που θα προκύψουν και για τη φετινή πορεία της εισηγμένης.

ΕΡ.: Κύριε Πετρόπουλε, τι ακριβώς περιλαμβάνει το πρόσφατο deal της εταιρίας σας με τη Shell;

ΑΠ.: Να σημειώσω αρχικά ότι η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010 και υπόκειται στην έγκριση των Ελληνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ θα εξαγοράσει από τη Shell Ελλάς τη δραστηριότητα εμπορίας λιπαντικών αυτοκινήτου, ναυτιλίας, αεροπορίας και βιομηχανίας. Επίσης, θα παρέχει υπηρεσίες παράδοσης λιπαντικών στους διεθνείς πελάτες ναυτιλίας της Shell Marine Products (SMP).

ΕΡ.: Μπορούμε να έχουμε μια εκτίμηση του όγκου των εργασιών και των κερδών που θα μπορούσαν να προέλθουν από την απόκτηση του κλάδου λιπαντικών της Shell;

ΑΠ.: Αναμένουμε πρόσθετες πωλήσεις γύρω στα 35 - 40 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων που εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ του 4% και του 5% των πωλήσεων.

ΕΡ.: Πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα κάτω από το δικό σας management θα ήταν δυνατόν να πάει καλύτερα; Υπάρχουν συνέργιες που θα μπορούσαν να προκύψουν για την εισηγμένη από τη συγκεκριμένη εξαγορά;

ΑΠ.: Είμαστε στον κλάδο της αυτοκίνησης που αποτελεί κύριο "πελάτη" λαδιών λιπαντελαίων. Σίγουρα θα υπάρξουν συνέργιες. Τα γενικά μας έξοδα θα επιμεριστούν σε περισσότερες δραστηριότητες. Τέλος, το στελεχιακό μας δυναμικό θα ενισχυθεί από τα ικανά και καλά εκπαιδευμένα στελέχη της Shell.

ΕΡ.: Μέχρι τώρα ακολουθούσατε μια πολιτική διανομής ικανοποιητικού μερίσματος. Θα αλλάξει αυτή μετά την εξαγορά του κλάδου λιπαντικών της Shell, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από δανειακά κεφάλαια;

ΑΠ.: Η κεφαλαιακή μας επάρκεια θα εξακολουθήσει να είναι μεγαλύτερη από τον συντηρητικό στόχο μας μετά την εξαγορά αυτή.

ΕΡ.: Παρουσιάζουν οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Πετρόπουλος κάποια τάση ανάκαμψης κατά τους τελευταίους μήνες;

ΑΠ.: Δεν έχουμε δει ακόμη σημάδια ανάκαμψης στις αγορές που υπηρετούμε. Μάλλον περισσότερη επιδείνωση είδαμε τον Σεπτέμβριο, που ίσως να οφείλεται και στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

ΕΡ.: Κατά τη φετινή τακτική γενική συνέλευση είχατε θέσει ως στόχο για το 2009 ένα κερδοφόρο αποτέλεσμα. Μετά την πάροδο των εννέα πρώτων μηνών ποια είναι η εκτίμησή σας;

ΑΠ.: Στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί επανεκτίμηση των προσδοκιών μας για το 2009, εν όψει όλων των νέων δεδομένων. Πιστεύω ότι ο στόχος που θέσαμε για το 2009 θα επιτευχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v