Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι σηματοδοτεί το Rework για τις επιχειρήσεις

To Rework είναι ο ιδανικός οδηγός για όσους κάποια στιγμή ονειρεύτηκαν να στήσουν τη δική τους δουλειά και να πάνε μπροστά, για τους φιλόδοξους και τολμηρούς, αλλά και για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες.

Τι σηματοδοτεί το Rework για τις επιχειρήσεις

Φλύαρα δελτία τύπου που δεν τα διαβάζει κανείς, αάχρηστα μίτινγκ που παρατραβούν χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μακροπρόθεσμα πλάνα που αγγίζουν τα όρια της μαντείας, καθώς αγνοούνται δεκάδες μελλοντικοί εξωγενείς και εσωτερικοί παράγοντες. Αυτές και πολλές ακόμα, «παλιές καλές συμβουλές» για τη διοίκηση μιας επιχείρησης, ξεχάστε τις. Το Rework προτείνει έναν εναλλακτικό δρόμο προς την επιτυχία, θα σας κάνει να αντιληφθείτε ότι, στην πραγματικότητα, χρειάζεστε λιγότερα απ΄όσα νομίζετε.

Με γλώσσα απλή και άμεση, το Rework είναι ο ιδανικός οδηγός για όσους κάποια στιγμή ονειρεύτηκαν να στήσουν τη δική τους δουλειά και να πάνε μπροστά, για τους φιλόδοξους και τολμηρούς, αλλά και για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες, για τους υπαλλήλους που έχουν βαλτώσει στην πρωινή τους δουλειά αλλά και για τους «καλλιτέχνες»που δεν σκέφτηκαν ποτέ έως τώρα να «κάνουν μπίζνες» - με δυο λόγια, για όλους εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν και βγάλουν χρήματα απ΄αυτό.

Γραμμένο από τους Jakon Fried και David Heinemeier Hansson, ιδρυτές μιας πετυχημένης εταιρίας λογισμικού, της 37 signal που σχεδιάζει τις καλύτερες δυνατές διαδικτυακές εφαρμογές, το Rework, όπως τονίζει ο Κων. Λαμπρινόπουλος, πρώην πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Α.) συνδυάζει την παράξενη σκέψη με τον ορθολογισμό και την πρακτικότητα. «Όσοι και όσες σκέφτονται να τολμήσουν, θα βρουν ένα εξαιρετικό εργαλείο, υπογραμμίζει ο Φάνης Ρήγας, συνιδρυτής του Kariera.gr».

Η σημερινή πραγματικότητα, τονίζουν οι δύο συγγραφείς, δεν είναι αυτή που ήταν. Στην εποχή μας όλοι μπορούν να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις, αρκεί να θέλουν. Και αυτό κάνει τη διαφορά. Εργαλεία που κάποτε θεωρούνταν απρόσιτα τώρα είναι εύκολο να βρε­θούν. Τεχνολογία που κάποτε κόστιζε χιλιάδες δολάρια σή­μερα στοιχίζει μόλις λίγα δολάρια ή και τίποτα. Ένα άτομο μπορεί να κάνει δουλειά δύο ή τριών ατόμων - ή ακόμα και ενός ολόκληρου τμήματος. Πράγματα που μόλις λίγα χρόνια πριν ήταν ακατόρθωτα σήμερα είναι απλά.

Δεν είναι ανάγκη να δουλεύετε εξοντωτικά ωράρια των εξήντα, ογδόντα, εκατό ωρών την εβδομάδα για να τα καταφέρετε. Δέκα με σαράντα ώρες την εβδομάδα είναι αρκετές. Όπως δεν χρειάζεται να ξοδέψετε όλες τις οικονομίες σας ή να πάρετε τεράστια ρίσκα. Η διατήρηση της πρωινής σας εργασίας παράλληλα με το στήσιμο της επιχείρησής σας θα σας φέρει το ρευστό που έχετε ανάγκη. Δεν χρειάζεστε καν γραφείο. Σήμερα, μπορείτε να δουλεύετε απ' το σπίτι ή να συνεργάζεστε με ανθρώπους που δεν έχετε συναντήσει ποτέ και οι οποίοι ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.Είναι καιρός να δώσουμε στη δουλειά νέο περιεχόμενο. Πάμε λοιπόν.»

Και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν το βιβλίο αυτό, να το βρουν στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος ή την ΕΕΔΕ, που έχει αναλάβει και την επιμέλεια της έκδοσής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v