Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνικές εκπαίδευσης εργαζομένων που πρέπει να δοκιμάσετε

Χρηστικές συμβουλές για την εξοικείωση του προσωπικού σε νέα μηχανήματα ή μεθόδους. Η σημασία των σεμιναρίων και της πρακτικής εμπειρίας. Τι δεν πρέπει να ξεχαστεί στη διαδικασία.

Τεχνικές εκπαίδευσης εργαζομένων που πρέπει να δοκιμάσετε

Αν πρόκειται να εκπαιδεύσετε εργαζόμενους πάνω σε νέα Μηχανήματα ή νέες μεθόδους, θα πρέπει:

• Να περιγράψετε πρώτα τη συνολική εικόνα, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να εντάξουν σ' αυτήν τη δική τους "νέα" θέση.

• Μετά την παρουσίαση του υλικού να βεβαιωθείτε ότι υπάλληλοι που παρακολουθούν το εκπαιδευτικό σεμινάριο κατάλαβαν όσα διδάχθηκαν. Ενθαρρύνετέ τους να κάνουν ερωτήσεις και να ζητούν διευκρινίσεις ή εξηγήσεις γύρω από τα θέματα που τους παρουσιάσατε.

• Να παραπέμπετε τους εργαζόμενους σε ανθρώπους που θα μπορούν να τους δώσουν περισσότερες πληροφορίες, αν έχουν απορίες σχετικά με την εφαρμογή κάποιων ιδεών.

Κι ακόμα:

• Χτίστε πάνω στην πρακτική εμπειρία των εργαζόμενων. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε στο δικό τους επίπεδο κατανόησης: Σίγουρα θα τους πείσετε ότι όση περισσότερη πρακτική εμπειρία έχουν με τη νέα μέθοδο ή το νέο μηχάνημα, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με τις δυσκολίες της καινούργιας προσέγγισης.

• Ορίστε τι θεωρείτε επιτυχία στη χρήση ενός νέου μηχανήματος ή στην εφαρμογή μιας νέας ιδέας. Ενημερώστε τους εργαζόμενους σε τι στοχεύουν ώστε να μπορέσουν να κατευθύνουν τους εαυτούς τους προς τον επιθυμητό στόχο.

• Υποστηρίξτε τους εργαζόμενους παρέχοντας τους follow up στην εκπαίδευσή τους. Κανένας δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια από την πρώτη φορά.

• Δώστε τους υλικό - μια περίληψη ή εγχειρίδιο - που να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στη δουλειά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v