Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα ενισχύσετε τη δημιουργικότητα στην επιχείρησή σας

Οι τρόποι με τους οποίους μια εταιρία μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή πρωτότυπων ιδεών από τα στελέχη της. Τα εργαλεία και οι διάφορες προσεγγίσεις για την παραγωγή νέων ιδεών.

Πώς θα ενισχύσετε τη δημιουργικότητα στην επιχείρησή σας

Σε εποχές όπου όλα δεν πάνε καλά, οι νέες ιδέες μπορούν να βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Η δε παραγωγή νέων ιδεών αποκαλείται δημιουργικότητα και παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στη ζωή του κάθε ανθρώπου που θέλει προκοπή και πρόοδο. Έχετε, λοιπόν, υπόψιν σας τις ακόλουθες σκέψεις:

  • Η δημιουργικότητα είναι η ικανότητα παραγωγής πρωτότυπων ιδεών, είτε πρόκειται για καινοτόμα προϊόντα ή χαρακτηριστικά είτε για καλύτερους τρόπους εκτέλεσης εσωτερικών διαδικασιών ή για απροσδόκητες λύσεις σε μια διαπραγμάτευση.
  • Η δημιουργικότητα δεν είναι κάτι που έρχεται αυτόματα από «δημιουργικούς» ανθρώπους.
  • Ο προγραμματισμός του χρόνου και του περιβάλλοντος μιας δημιουργικής συνεδρίας μπορεί να την κάνουν πιο παραγωγική.
  • Υπάρχουν διάφορα εργαλεία και προσεγγίσεις για την παραγωγή νέων ιδεών: ο καταιγισμός ιδεών δεν είναι η μόνη σας επιλογή.
  • Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνετε τις απόψεις όλων οι δημιουργικές ιδέες προέρχονται από αναπάντεχα σημεία.
  • Όταν νιώθουν ψυχολογικά ασφαλή, τα άτομα παίρνουν ρίσκα και γεννούν νέες ιδέες.

Συνεπώς, η δοκιμή νέων εργαλείων και τεχνικών για την παραγωγή νέων ιδεών μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σας να γίνει πιο δημιουργική, όταν έχετε να λύσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Η δημιουργία όμως ενός υποστηρικτικού, ασφαλούς περιβάλλοντος θα διευκολύνει τα μέλη της ομάδας σας να σημειώνουν βέλτιστες επιδόσεις και σε άλλες εργασίες τους.

Αν πιστεύουν ότι εσείς και οι ομότιμοι συνάδελφοι τους θα αντιμετωπίσετε καλοπροαίρετα τις ιδέες τους, είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με δύσκολα προβλήματα και να αναπτύξουν δημιουργικές, αποτελεσματικές λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v