Ο Τύπος της Πέμπτης

Το εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ με την κριτική για τον χειρισμό της ελληνικής κρίσης και το νέο σύστημα που παρουσιάστηκε για τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ακινήτων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΔΝΤ: Σκληρή αυτοκριτική για τον χειρισμό της ελληνικής κρίσης με τη συνταγή της λιτότητας κάνει το ΔΝΤ σε εσωτερικό (αυστηρώς εμπιστευτικό) έγγραφό του, αποδίδοντας ταυτόχρονα ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφουν τα «Νέα». Αναφέρει ότι οι προβλέψεις για ανάπτυξη ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, η αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας έπρεπε να γίνει νωρίτερα και πως υποτιμήθηκε η ζημιά από τη λιτότητα.

Τέλος ακινήτων: Νέα επίθεση στους ιδιοκτήτες ακινήτων και αγροτεμαχίων κάνει το οικονομικό επιτελείο, με το νέο σύστημα υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου στα πρότυπα του χαρατσιού της ΔΕΗ, προκειμένου να πετύχει το στόχο είσπραξης 3,1 δισ. ευρώ το 2014 κατ' εντολή της τρόικας. Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική». Το νέο σύστημα που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών στη διακομματική επιτροπή, δεν περιλαμβάνει αφορολόγητο όριο και δεν εξαιρεί τους αγρότες.

Ιδιωτικοποιήσεις: Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κομερσαντ», οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι επιθυμούν να καταθέσουν επίσημα οικονομική πρόταση όχι «μόνο» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και για τον Λιμένα Θεσσαλονίκης καθώς και για την εταιρεία συντήρησης τροχαίου υλικού Rosco, αναφέρει η «Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο