Ο Τύπος της Τρίτης

Η δημόσια πρόταση της Delhaize για την ΑΒ Βασιλόπουλος, οι εξελίξεις στο θέμα του Βοτανικού, οι δηλώσεις Γ. Προβόπουλου για την οικονομία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Η δημόσια πρόταση της Delhaize για την ΑΒ Βασιλόπουλος, οι εξελίξεις στο θέμα του Βοτανικού, οι δηλώσεις Γ. Προβόπουλου για την οικονομία, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Βασιλόπουλος: Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ΑΒ Βασιλόπουλος έναντι τιμήματος 30,50 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε χθες η μητρική Delhaize. Στελέχη της ΑΒ ανέφεραν στο «Κέρδος» ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στην πρακτική των πολυεθνικών να μην διατηρούν θυγατρικές εισηγμένες, πέραν της μητρικής, αλλά και στο πλαίσιο των κινήσεων αναδιάρθρωσης στον όμιλο.

Βωβός: Η διοίκηση της Μπάμπης Βωβός εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ματαιωθεί η διπλή ανάπλαση, θα ζητήσει αποζημίωση τουλάχιστον 280 εκατ. ευρώ για την αξία του οικοπέδου και την κατεδάφιση των βιομηχανικών κτηρίων, ενώ στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η δαπάνη για το κτήριο που έχει ολοκληρωθεί κατά 75%, γράφει η «Ημερησία». Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρηματιστήριο», επιστολή διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς που έγιναν από τις αρχές στην υπόθεση της μετοχής της Βωβός τους τελευταίους μήνες όπου η υπόθεση είναι στον «αέρα», έστειλε ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΔΕΗ: Το δρόμο για την κατασκευή της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα ανοίγει η ΔΕΗ. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να καταθέσει σήμερα προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο την εισήγηση για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου, καθώς και την έγκριση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του έτους, στα οποία καταγράφεται ισχυρή κερδοφορία.

ΑΝΕΚ: Υπεγράφη χθες η συμφωνία ΑΝΕΚ-Μινωικών για την αγορά από την πρώτη του 33,35% της Hellenic Seaways. Η ΑΝΕΚ με την Sea Star που ήδη είχε το 36% της εταιρείας θα έχουν τώρα το 70%. Όπως αναφέρει η «Ημερησία», η ΑΝΕΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Μινωικών, θα πρέπει έως τα τέλη του 2009 να καταβάλλει στην πωλήτρια το 40% του συνολικού τιμήματος των 125 εκατ. ευρώ, δηλαδή περί τα 50 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα θα καταβληθούν εντόκως τμηματικά έως το δ’ τρίμηνο του 2012.

ΟΠΑΠ: «Κολλάει» η συμφωνία του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες, καθώς οι δυο πλευρές φαίνεται να μην συμφώνησαν στον τελευταίο οικονομικό όρο της σχετικής σύμβασης που αφορά στην από κοινού κάλυψη κάποιων εξόδων λειτουργίας των πρακτορείων, γράφει η «Καθημερινή».

Οικονομία: Ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος εκτίμησε χθες ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να υποχωρήσει κάτω από το μηδέν, κάνοντας λόγο για «αρνητικό έδαφος», γράφει η «Ελευθεροτυπία».

Ανταγωνιστικότητα: Πτώση κατά 10 θέσεις κατέγραψε στη διάρκεια του 2008 η χώρα μας στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας του IMD, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ. Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», η χώρα μας κατρακύλησε στην 52η θέση μεταξύ των 57 χωρών που μελετώνται από το Ινστιτούτο, από την 42η θέση πέρυσι, καταλαμβάνοντας μια θέση στην πεντάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο