Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα δημοσιεύματα περί νέου πακέτου στήριξης 60 δισ. προς την Ελλάδα, τα νέα φορολογικά μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι εξελίξεις στα εργασιακά, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Τα δημοσιεύματα περί νέου πακέτου στήριξης 60 δισ. προς την Ελλάδα, τα νέα φορολογικά μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, οι εξελίξεις στα εργασιακά, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Οικονομία Ι: Νέο μεγάλο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 60 δισ. ευρώ, σχεδιάζει η ΕΕ και το ΔΝΤ, με στόχο να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, όπως αποκαλύπτει η International Herald Tribune με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, όπου αναφέρεται ότι κομβικό σημείο στο νέο πακέτο αποτελεί το σχέδιο της εθελοντικής διακράτησης ελληνικών ομολόγων από ιδιώτες, γράφει η «Καθημερινή».

Οικονομία ΙΙ: Σκληρά φορολογικά μέτρα ανακοινώνουν κυβέρνηση και τρόικα για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, στοχεύοντας στη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», έρχονται μείωση αφορολόγητου ορίου, ειδικός φόρος κατανάλωσης σε αναψυκτικά και φυσικό αέριο, αύξηση τελών κυκλοφορίας οχημάτων, μετάταξη προϊόντων στο βασικό συντελεστή ΦΠΑ 23%, κατάργηση ή περικοπή εκατοντάδων φοροαπαλλαγών, εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αύξηση φόρων σε σκάφη, πισίνες, πολυτελή οχήματα και ακριβά ακίνητα. Στο στόχαστρο βρίσκονται και τα επιδόματα.

Εργασιακά: Μεγαλύτερη ευελιξία στα ωράρια εργασίας αλλά και χαμηλότερους μισθούς περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις τα οποία «κλείδωσαν» χθες κατά τις συναντήσεις που είχε η Λούκα Κατσέλη με την τρόικα, σύμφωνα με τα «Νέα».

Αποκρατικοποιήσεις: Οικονομικό επιτελείο και τρόικα έχουν καταλήξει στη δημιουργία ανεξάρτητου οργανισμού που θα χειρίζεται το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, γράφει η «Καθημερινή», που αναφέρει ότι η δημιουργία του θα προβλέπεται σε ξεχωριστό νομοσχέδιο και όχι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ το διοικητικό του συμβούλιο θα το ορίζει η κυβέρνηση.

Πολιτική: Αιφνιδίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο Αλέκος Αλαβάνος, ανακοινώνοντας την παραίτησή του για να τον διαδεχθεί ένας «νέος άνθρωπος» και απορρίπτοντας τις εκκλήσεις όσων του ζήτησαν να παραμείνει, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».

Ελληνικό: Ο καθηγητής του Harvard, ειδικός πολεοδόμος και εμπλεκόμενος σε έργα του Κατάρ κ. Σπύρος Πολλάλης, ορίστηκε πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.», σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».

Εγνατία Οδός: Στην οριστική έκπτωση αναδόχων σε δυο οδικά τμήματα των κάθετων αξόνων προς Προμαχώνα και Ορμένιο προχώρησε ο Εγνατία Οδός Α.Ε., επικαλούμενη μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα στην κατασκευή. Σύμφωνα με την «Ημερησία», πρόκειται για τις κατασκευαστικές εταιρείες Αττικάτ και Βιοτέρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο