Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι έκτακτες εισφορές σε μισθούς και συντάξεις, η εφαρμογή από σήμερα των αυστηρότερων ποινών για φοροδιαφυγή, το σκάνδαλο στην Proton Bank, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Οι έκτακτες εισφορές σε μισθούς και συντάξεις, η εφαρμογή από σήμερα των αυστηρότερων ποινών για φοροδιαφυγή, το σκάνδαλο στην Proton Bank, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Οικονομία: Για πέντε έκτακτες εισφορές σε μισθούς και συντάξεις κάνει λόγο η «Ημερησία». Όπως αναφέρει, επιβάλλεται μηνιαία εισφορά για την ενίσχυση των ταμείων ανεργίας, αυξάνεται η παρακράτηση στις κύριες συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ, επιβάλλεται πρόσθετη εισφορά έως 10% σε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία κάτω των 60 ετών, ενώ έρχεται νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων από 1ης Σεπτεμβρίου.

Φοροδιαφυγή: Οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού, καθώς ενεργοποιείται από σήμερα η διάταξη που προβλέπει την άσκηση ποινικών διώξεων (αυτόφωρο) εναντίον οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ, γράφει η «Ναυτεμπορική», που αναφέρει ότι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μπαίνουν πλέον ιδιώτες σύμβουλοι.

Proton Bank: Από τις 2 Μαρτίου του 2010 είχαν φθάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για τις ακριβείς πηγές προέλευσης των χρηματικών μέσων, με τα οποία ο Λ. Λαυρεντιάδης απέκτησε τον έλεγχο της Proton Bank, έλεγχος που εγκρίθηκε από την εποπτεύουσα τράπεζα, γράφει η «Ελευθεροτυπία». Λίγους μήνες μετά όμως, η Κεντρική Τράπεζα βρέθηκε πάλι μπροστά σε ένα δρομολόγιο εκατομμυρίων ευρώ που κινούνταν από εταιρεία σε εταιρεία Λαυρεντιάδη, και κάποια -51 εκατ. σύμφωνα με την Αρχή καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος- υπεξαιρέθηκαν και κρύφτηκαν. Τώρα η Αρχή συνεχίζει τον έλεγχο σε συναλλαγές του κ. Λαυρεντιάδη μέσω των εταιρειών του και με άλλες τράπεζες.

Ταξί: Έτοιμη για σκλήρυνση της τάσης της απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί εμφανίζεται πλέον η κυβέρνηση, σε περίπτωση που θελήσουν να συνεχίσουν τις ακραίες κινητοποιήσει στους που προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία σε χιλιάδες τουρίστες, γράφουν τα «Νέα». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν οι ιδιοκτήτες ταξί δεν πεισθούν να συνεχίσουν τον διάλογο χωρίς κινητοποιήσεις τέτοιας μορφής, θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους εισαγγελείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο