Εγνατία: Τα περιθώρια νέας ανόδου για 25 τίτλους

Περιθώριο περαιτέρω ανόδου της τάξεως του 8% ”βλέπει” για τον FT 20 η Εγνατία Finance, ενώ παράλληλα διακρίνει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 2%-51% σε 25 συνολικά τίτλους τόσο της υψηλής, όσο και της μεσαίας, αλλά και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Εγνατία: Τα περιθώρια νέας ανόδου για 25 τίτλους
Περιθώριο περαιτέρω ανόδου της τάξεως του 8% από τα τρέχοντα επίπεδα διαθέτει ο FTSE 20 με βάση τις αποτιμήσεις, εκτιμά η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει παράλληλα πως διακρίνει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 2%-51% σε 25 τίτλους της υψηλής, αλλά και της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Επίσης, σημειώνει πως διατηρεί την άποψή της ότι το ”ισχυρό” ράλι που παρατηρήθηκε σε τραπεζικούς τίτλους είναι πλήρως δικαιολογημένο, με βάση τις αποτιμήσεις τους, ενώ συμπληρώνει πως υπάρχει περαιτέρω προοπτική ανόδου, με βάση τις προσφάτως ανοδικά αναθεωρημένες τιμές-στόχους που έχει θέσει για τις μετοχές των τραπεζών.

Συγκεκριμένα και όσον αφορά σε τραπεζικούς τίτλους η Εγνατία Finance προβλέπει προοπτική ανόδου 11,6% για την Εθνική, 9,7% για την Alpha Bank, 16,4% για την Eurobank, 7,7% για την Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσης, σχετικά με την υψηλή κεφαλαιοποίηση διακρίνει περιθώριο ανόδου για τις μετοχές των: ΔΕΗ (15,9%), Coca – Cola Τρία Έψιλον (15,8%), Cosmote (6,8%), ΟΠΑΠ (6,1%), Τιτάν (2%) και Motor Oil (20,6%).

Μεταξύ των μετοχών της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, η Εγνατία Finance ξεχωρίζει τις: Folli Follie (που διαθέτει περιθώριο ανόδου 20,4%), Γερμανός (+17,2%), Notos Com (+25%), Elmec (+29%), Intralot (+20%), Επιχειρήσεις Αττικής (+23%), Πλαίσιο (+16,8%), Φουρλή (+13,8%), Jumbo (+16,5%), Ηλεκτρονική Αθηνών (+39%), Autohellas (+42%), Γρ. Σαράντης (+18%), Τεχνική Ολυμπιακή (+27%), Μαΐλλη (+31%) και Πετζετάκι (+51%).

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό κλάδο, η Εγνατία Finance εκτιμά πως τα θεμελιώδη μεγέθη του κλάδου, σε συνδυασμό με το ”ήρεμο” διεθνές περιβάλλον, περιορίζουν την προοπτική καθοδικής τάσης, ενώ συμπληρώνει πως η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα αποτελεί το πλέον πιθανό σενάριο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v