Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2020

Ο κορωνοϊός και οι διαμαρτυρίες των πληρωμάτων των πλοίων

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κίνα έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις στα ταξίδια, στα ξενοδοχεία και γενικά στον τουρισμό από και προς την Κίνα.

Έχει επίσης αρνητική επίπτωση στο εμπόριο με την Κίνα, που αποτελεί τον βασικό τροφοδότη του την τελευταία δεκαετία και πλέον.

Είναι λοιπόν επόμενο, αυτή η κατάσταση να έχει αφήσει αρνητικό αποτύπωμα στη ναυτιλία, με τα ναύλα ξηρού φορτίου κ.λπ. να έχουν κάνει βουτιά.

Ατομο του χώρου εκτιμούσε χθες πως κάπου 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων πλησιάζουν ή βρίσκονται ήδη σε κινεζικά λιμάνια.

Όμως, η όλη διαδικασία δεν είναι εντελώς ομαλή, υπό την έννοια ότι τα πληρώματα δεν θέλουν να πιάσουν σε κινεζικά λιμάνια ή να πάνε στην Κίνα, φοβούμενα πως θα κολλήσουν τον κορωνοϊό.

Υπάρχουν λοιπόν καθυστερήσεις παράδοσης φορτίων σε αρκετές περιπτώσεις ενώ πληρώματα διαμαρτύρονται προς τα κεντρικά γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών στον Πειραιά κι αλλού για τις αποστολές στην Κίνα.

«Θέλετε να μας σκοτώσετε;» είναι μια από τις εκφράσεις που ακούνε οι εδώ.

Αλλα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στον Πειραιά. «Πιλότοι» που ανεβαίνουν στα πλοία για να τα καθοδηγήσουν, καθώς οι καπετάνιοι των πλοίων δεν ξέρουν το λιμάνι, αρνούνται να επιβιβαστούν σε κινεζικά από τον φόβο του κορωνοϊού.

Όλα αυτά είναι ανθρώπινα και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v