Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2020

To ΓΣ της ΤτΕ, ο Στουρνάρας και οι συμπεριφορές

Μερικές φορές, κάποιες ειδήσεις περνούν σχεδόν απαρατήρητες, γιατί είναι αναμενόμενες.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν κρύβουν «μυστικά».

Το ίδιο συνέβη με την είδηση που ήθελε το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), ενόψει της λήξης της θητείας του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα στις 26 Ιουνίου 2020, να αποφασίζει ομόφωνα να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον επαναδιορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ποια είναι τα «μυστικά»; Το πρώτο είναι πως ψήφισαν για πρώτη φορά τα τέσσερα νέα μέλη του ΓΣ που αντικατέστησαν εκείνα των οποίων η θητεία έληξε και είχαν διορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα νέα μέλη διακρίνει κανείς τον Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, νομικό επί χρηματοοικονομικών θεμάτων που ήταν σύμβουλος του κ. Στουρνάρα το προηγούμενο διάστημα, τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο του ΣΕΒ και τον Γιάννη Ρέτσο του ΣΕΤΕ.

Κάποιοι μιλάνε για επιστροφή στην κανονικότητα καθώς εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, όπως ο ΣΕΒ και το ΣΕΤΕ, συμμετείχαν στο ΓΣ της TτE στο παρελθόν. Το ΓΣ δεν ασχολείται με θέματα νομισματικής και εποπτικής πολιτικής αλλά με διοικητικά, π.χ. προαγωγές, διορισμοί προσωπικού κ.λπ. Σημειωτέον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε διορισμούς προσώπων που δεν προέρχονταν από τους ανωτέρω φορείς. Μάλιστα, αυτοί και δύο ακόμη φέρονται να έβαζαν εμπόδια επί τρία σχεδόν χρόνια στον κ. Στουρνάρα.

Όμως, όλα φέρονται να άλλαξαν και να έγιναν μέλι-γάλα, υπό την έννοια ότι ψήφιζαν υπέρ των εισηγήσεων του Διοικητή, όταν άρχισε να γίνεται σαφές ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχανε έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v