Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταθετικά - επενδυτικά προϊόντα

Καταθετικά-επενδυτικά προϊόντα

Καταθετικά - επενδυτικά προϊόντα
Πρόκειται για μια επίσης σχετικά νέα κατηγορία, όπου τα χρήματα του πελάτη περνούν κατά ένα ποσοστό (από 30%-70%) σε μία κατάθεση και το υπόλοιπο διοχετεύεται σε κάποιο αμοιβαίο κεφάλαιο που μπορεί να είναι εσωτερικού, εξωτερικού, μετοχικό μικτό ή και ομολογιακό.

Κάποιο από τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά δίνει προκαθορισμένο επιτόκιο 10% (!) για διάρκεια τριών μηνών, εφόσον το 30% του ποσού τοποθετηθεί σε προθεσμιακή κατάθεση και το υπόλοιπο 70% σε κάποιο ομολογιακό αμοιβαίο. Υπάρχουν βεβαίως πολλές εκδοχές.

Όπως για παράδειγμα, σταθερό επιτόκιο 4,4% στο εξάμηνο για το 50% σε κατάθεση και το υπόλοιπο 50% σε ομολογιακό ή μικτό αμοιβαίο, ή και σταθερή απόδοση 4,60% για την προθεσμιακή κατάθεση εφόσον το 30% διοχετευθεί σε αυτή και το υπόλοιπο σε μικτό, μετοχικό ή ομολογιακό αμοιβαίο.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει και πάλι η μελέτη των αποδόσεων που προσφέρει (ή υπόσχεται) το κάθε προϊόν σε σχέση με τα ανταγωνιστικά. Είναι επίσης απαραίτητο να ζητήσει ο υποψήφιος πελάτης απολογιστικά στοιχεία για τις αποδόσεις που προσέφεραν σε προηγούμενα διαστήματα τα αμοιβαία με τα οποία ενδέχεται να συνδέσει την κατάθεσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v