Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

E. Σαββούρης: Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα

Δυόμιση χρόνια μετά την (τυπική τουλάχιστον) απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας δεν είναι κανείς σε θέση να κάνει σαφείς προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι, αναφέρει ο κ. Eυάγγελος Σαββούρης, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Telepassport Hellas.

E. Σαββούρης: Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα
Παρ’ όλο που έχουν περάσει ήδη 2,5 χρόνια από την τυπική τουλάχιστον απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας και υπάρχει πλέον ένα διαμορφωμένο τοπίο, δεν είναι κανείς σε θέση να κάνει σαφείς προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι, αναφέρει ο κ. Eυάγγελος Σαββούρης, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Telepassport Hellas.

Η πιο ασφαλής εκτίμηση για τους επόμενους μήνες είναι ότι θα υπάρξουν εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Κατ’ αρχήν σε επίπεδο ρυθμιστικής αρχής, με δεδομένο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά τον ρόλο του υπουργείου ως σημαντικού παράγοντα επηρεασμού της ευρύτερης αγοράς.

Σε δεύτερο επίπεδο θα πρέπει να δούμε αν θα υπάρξουν και άλλα σημάδια αντίδρασης απέναντι στους εναλλακτικούς, όχι μόνο από τον ΟΤΕ (που ήταν αναμενόμενο), αλλά και από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον χώρο της σταθερής τηλεφωνίας - είτε πιέζοντας καταστάσεις είτε προετοιμάζοντας την είσοδό τους στη συγκεκριμένη αγορά.

Επίσης, θα πρέπει να αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σε μετοχικό επίπεδο για αρκετές εταιρείες του κλάδου που βρίσκονται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Εξίσου σημαντικό θέμα είναι το κατά πόσο ορισμένες από αυτές θα βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις.

Το πλέον σημαντικό ζήτημα, όμως, για τους επόμενους μήνες θα είναι οι νέες υπηρεσίες που θα αρχίσουν να παρέχονται στους καταναλωτές. Η προεπιλογή φορέα, που θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της τηλεπικοινωνιακής κίνησης , είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.



Τα στοιχεία που θα κάνουν τη διαφορά για το μέλλον των εναλλακτικών είναι η ποικιλία στην παροχή υπηρεσιών και η εξέλιξη του εναλλακτικού φορέα σε πάροχο. Σ’ αυτό το δίπτυχο, που πλαισιώνεται από την ανάλογη εμπορική πολιτική, έχει βασισθεί η στρατηγική μας.

Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν είναι αρκετό για εκείνον που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα να είναι ένας μεγάλος εναλλακτικός φορέας. Στην άκρως ανταγωνιστική και μη σταθεροποιημένη αγορά που όλοι κινούμαστε, θα παραμείνει εκείνος που θα επενδύσει στην αναβάθμιση και περαιτέρω εξέλιξη της υποδομής και των υπηρεσιών του.

Αυτό θα εξασφαλίσει αφενός την απαιτούμενη ποιότητα των υπηρεσιών και αφετέρου θα δώσει τη δυνατότητα της ταχύτερης ανάπτυξης έναντι του ανταγωνισμού.

Αυτή είναι η δική μας στρατηγική και στο πλαίσιο αυτής θα είναι και οι επόμενες κινήσεις μας. Ήδη ξεκινήσαμε την παροχή της προεπιλογής φορέα εντελώς δωρεάν και είμαστε στο στάδιο ετοιμασίας πακέτων υπηρεσιών που προσφέρουν στον καταναλωτή κάθε είδους τηλεπικοινωνιακή υπηρεσία, απολύτως προσαρμοσμένη στις προσωπικές του ανάγκες.

Συγχρόνως πραγματοποιούμε μία εξαιρετικής σημασίας αναβάθμιση δικτύου που, σε συνδυασμό με την αδεσμοποίητη πρόσβαση στον τοπικό βρόχο, θα μας δώσει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να αποκτήσουμε απευθείας πελάτες.

Η εκτίμησή μας είναι ότι η αδεσμοποίητη πρόσβαση στον τοπικό βρόχο θα αποτελέσει ένα από τα ”κλειδιά” της επιβίωσης στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v