Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλακτικοί: Τα διλήμματα και οι προοπτικές

Μετά τη γέννηση και την παιδική της ηλικία, η απελευθερωμένη αγορά τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα... εφηβείας. Οι επικεφαλής των τεσσάρων μεγαλύτερων εναλλακτικών παρόχων (Lannet, Forthnet, Telepassport και Teledome) βρίσκουν ”ασταθές” το ρυθμιστικό πλαίσιο και εξετάζουν λοιπά προβλήματα του κλάδου.

Εναλλακτικοί: Τα διλήμματα και οι προοπτικές
Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν ενάμιση χρόνο ουσιαστικής απελευθέρωσης, η αγορά τηλεπικοινωνιών ξεπέρασε τις ”παιδικές ασθένειες” και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τα προβλήματα της ”εφηβείας”.

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και πλέον οι εταιρίες ασχολούνται με την οργανική ανάπτυξή τους σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων μεγαλυτέρων εταιριών του κλάδου σχολιάζουν την πορεία της απελευθέρωσης και διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της αγοράς.

Κοινός τόπος για τους κ.κ. Στ. Παπαπαναγιώτου (Lannet), Π. Τζωρτζάκη (Forthnet), Ε. Σαββούρη (Telepassport) και Αθ. Πηλιούνης (Teledome) είναι η αστάθεια του ρυθμιστικού πλαισίου που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη ανάπτυξη της αγοράς, ενώ η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών φαίνεται επίσης μονόδρομος για τη συνέχιση της ανάπτυξης.

* Aναδημοσίευση από την εβδομαδιαία εφημερίδα ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (φύλλο 282, 14/8- 19/8/2003)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v