Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαπαναγιώτου:Χρειάζεται σαφές ρυθμιστικό πλαίσιo

Ο δεύτερος ημερολογιακός χρόνος ”απελευθέρωσης” της αγοράς της σταθερής τηλεφωνίας είναι στην πράξη ο... πρώτος υποστηρίζει ο κ. Σταύρος Παπαπαναγιώτου, Διευθύνων σύμβουλος Lannet Communications.

Παπαπαναγιώτου:Χρειάζεται σαφές ρυθμιστικό πλαίσιo
Ήδη διανύουμε τον δεύτερο ημερολογιακό χρόνο ”απελευθέρωσης” της αγοράς της σταθερής τηλεφωνίας. Στην πράξη είναι ο πρώτος ουσιαστικός χρόνος, ο οποίος αποδεικνύεται αρκετά σημαντικός ως προς την ανάπτυξη της αγοράς, αναφέρει ο κ. Σταύρος Παπαπαναγιώτου, Διευθύνων σύμβουλος Lannet Communications.

Οι ελλείψεις του ΟΤΕ είναι εμφανείς σε επίπεδο παροχής του απαραίτητου εξοπλισμού (υλικό & γραμμές διασύνδεσης) προς τους εναλλακτικούς παρόχους, οι κινητοί αντιδρούν για να μπορέσουν να προφυλάξουν τα κεκτημένα και η αγορά των εναλλακτικών ξεκαθαρίζει, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός εναλλακτικών παρόχων να έχει σταματήσει τη λειτουργίας του.

Οι μεγάλες ειδήσεις δεν έχουν έρθει ακόμα, αλλά βρισκόμαστε σίγουρα μπροστά σε επικείμενες εξελίξεις.

Παράλληλα ο καταναλωτής αποκτά κουλτούρα, καταλαβαίνει τι σημαίνει ποιότητα υπηρεσίας, αναλυτικός λογαριασμός κ.ά. και γίνεται εκλεκτικότερος στις προτιμήσεις του.

Παράλληλα, κουλτούρα σε άλλο επίπεδο αποκτούν και οι εταιρίες εναλλακτικής τηλεφωνίας, δηλαδή εμείς, που έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, ότι η προσέλκυση συνδρομητών με βάση τις φθηνότερες τιμές δεν είναι η λύση ανάπτυξης μιας εταιρίας.

Απαιτούνται νέες υπηρεσίες, κεφάλαια που να τοποθετηθούν σωστά, στρατηγική, εξειδικευμένο προσωπικό και εταιρική κουλτούρα.

Θα πρέπει λοιπόν να σταματήσει το ”κυνήγι των μαγισσών”, να μην κρύβεται ο καθένας πίσω από το δάκτυλό του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι φορείς με δεσπόζουσα και σημαντική θέση στην αγορά, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η αγορά χρειάζεται να λειτουργήσει με σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο, να αφήσουμε την ΕΕΤΤ να κάνει τη δουλειά της και να παίξει ο καθένας από μας τον ρόλο του.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά και χωρίς ”στρουθοκαμηλισμούς” η αγορά της σταθερής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v