Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ”Βίβλος” των Newsletters

Περισσότερα από 5.000 newsletters κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο, καλύπτοντας μετοχές, ομόλογα και Α/Κ απ’ όλο σχεδόν τον κόσμο. Κάποια από αυτά είναι χωρίς συνδρομή, ενώ άλλα ζητούν αντίτιμο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Η ”Βίβλος” των Newsletters
της Μαρίας Πεκτέση

”Μάθετε περισσότερα για το αβέβαιο μέλλον των αγορών με το να γίνετε συνδρομητές σε ένα newsletter”.

Αυτό φαίνεται πως είναι το σύνθημα περισσότερων από 5.000 newsletters που κυκλοφορούν ήδη στο Διαδίκτυο, τα οποία καλύπτουν μετοχές, ομόλογα και Α/Κ απ’ όλο σχεδόν τον κόσμο. Κάποια από αυτά είναι χωρίς συνδρομή, ενώ άλλα ζητούν αντίτιμο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Η επιλογή όμως των συγκεκριμένων επενδυτικών εργαλείων καθίσταται πραγματικά δύσκολη, λόγω του μεγάλου όγκου πληροφοριών που παρέχουν.

Συνεπώς, βασικό κριτήριο πρέπει να είναι η απόδοση που έχουν καταγράψει οι επενδυτικές στρατηγικές τις οποίες προτείνουν οι εκδότες τους.

Τον ρόλο αυτό ήρθε να αναλάβει η ηγέτιδα στον χώρο της αξιολόγησης newsletters, Hulbert Financial Investment, η οποία έχει συλλέξει τις 160 καλύτερες επενδυτικές επιστολές, που προτείνουν τοποθετήσεις σε μετοχές και Α/Κ και περισσότερες από 500 που ασχολούνται με τη διαχείριση χαρτοφυλακίου.

Κριτήρια επιλογής της Hulbert Financial είναι οι αποδόσεις τους κατά τον τελευταίο ένα χρόνο ή ακόμη και των 5, 10, 15 και 20 προηγούμενων, ο κίνδυνος που ελλοχεύει στις προτεινόμενες τοποθετήσεις κ.ο.κ. Ας σημειωθεί, ότι η αξιολόγηση των newsletters γίνεται από ακαδημαϊκούς στον κόσμο των χρηματοοικονομικών, λογιστές και καθηγητές στατιστικής.

Ιδρυτής της εταιρίας είναι ο Mark Hulbert, ο οποίος αποφάσισε να συγκεντρώσει πραγματικά δεδομένα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το 1979 είχε εντυπωσιαστεί από την άνθηση των newsletters, καθώς οι περισσότεροι εκδότες υπόσχονταν αμύθητα κέρδη, τα οποία όμως πολλές φορές έμεναν απλώς στα λόγια.

* Στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό” δημοσιεύεται αρχείο word με τα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τα διασημότερα sites του διαδικτύου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v