Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλήρης ”Οδηγός On line Επενδύσεων”

Ολες οι πληροφορίες που χρειάζεστε, για να μετατρέψετε το Internet σε πραγματικό ”επενδυτικό εργαλείο”. Ενημερωτικά sites, οn line trading, οι διευθύνσεις της χρηματοοικονομικής ”αγοράς” στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μαζί με πληροφορίες για το κόστος συνδέσεων των ISP. Διαβάστε το φακελο των 7 υποθεμάτων και κατεβάστε σε μορφή .pdf, ολόκληρο το ειδικό αφιέρωμα, μεγέθους 32 σελίδων, ή μόνον εκείνα τα τμήματα που σας ενδιαφέρουν.

Πλήρης ”Οδηγός On line Επενδύσεων”
Παρότι η χώρα μας σε γενικές γραμμές δεν φημίζεται για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, στον χώρο των επενδύσεων και της χρηματοοικονομικής ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πραγματικά άλματα, τα οποία όμως σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν βρει τον δρόμο τους προς τον απλό ιδιώτη επενδυτή (*).

Το αφιέρωμα αυτό- οδηγός για τον on line επενδυτή είναι σε μεγάλο βαθμό καρπός της πολύτιμης εμπειρίας που αποκτήσαμε μέσα από τη διαδρομή και την επιτυχία του ενημερωτικού χρηματοοικονομικού vortal euro2day.gr, το οποίο μέσα σε σύντομο χρόνο κατάφερε να ”κερδίσει” χιλιάδες επαγγελματίες και ιδιώτες του χώρου, οι οποίοι το επισκέπτονται καθημερινά.

Η ”ανάγκη” για real time on line ενημέρωση είναι δεδομένη και κατανοητή από ολοένα και περισσότερους επενδυτές, ελάχιστοι εκ των οποίων όμως γνωρίζουν τον πλούτο πληροφοριών και υπηρεσιών που μπορεί να τους προσφέρει το Διαδίκτυο όχι μόνον για τις ελληνικές, αλλά και τις διεθνείς αγορές.

Όπως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τόσο η ειδησιογραφία για τις αγορές, όσο και οι τιμές της Σοφοκλέους παρέχονται πλέον real time, ακόμη και μέσω κινητών τηλεφώνων!

Λίγοι είναι άλλωστε και οι επενδυτές που έχουν συνειδητοποιήσει τη μείωση χρόνου και κόστους που προσφέρει το Διαδίκτυο στην ενημέρωση, την πληροφόρηση (ακόμη και για ιστορικά - στατιστικά στοιχεία), αλλά και στην ίδια την διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Από το σπίτι, το γραφείο, ακόμη και στον... δρόμο, ένας απλός επενδυτής μπορεί τώρα με ευκολία να ενημερωθεί για τα οικονομικά στοιχεία μιας εταιρίας που τον ενδιαφέρει, να εξετάσει το αρχείο ειδήσεων και ανακοινώσεων που την αφορούν, να μελετήσει την πορεία της μετοχής της (ακόμη και με εργαλεία τεχνικής ανάλυσης), να μεταφέρει χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό στη χρηματιστηριακή του εταιρεία και να δώσει εντολή για την αγορά συγκεκριμένου αριθμού τεμαχίων, σε μια συγκεκριμένη τιμή, εντολή που θα εκτελεστεί μέσα σε κάποια δευτερόλεπτα.

Κι όλα αυτά με φθηνότερο κόστος απ’ ό,τι αν χρησιμοποιούσε οποιοδήποτε άλλο μέσο. Το ίδιο βεβαίως ισχύει αν θέλει να αγοράσει ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο, να πληρώσει την κάρτα του ή να μεταφέρει χρήματα από έναν λογαριασμό σε κάποιον άλλο!

Σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρειάζεστε για όλη την γκάμα των επενδύσεων, από το χρηματιστήριο έως τα απλά τραπεζικά προϊόντα, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς και πληροφορίες για πηγές επενδυτικής ενημέρωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

(*) Ο φάκελος αποτελεί μερική αναδημοσίευση από το ένθετο αφιέρωμα ”To internet του επενδυτή” που δημοσιεύτηκε στο φύλλο 288 της εφημερίδας ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v