Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intersat, όπως... ”Μπάτμαν”

Intersat, όπως... ”Μπάτμαν”

Intersat, όπως... ”Μπάτμαν”
Η περίπτωσή της θα χρειαζόταν πολλές σελίδες για να αναλυθεί. Στον περιορισμένο χώρο του ρεπορτάζ θα αναφερθούμε στα πιο πρόσφατα γεγονότα.

Η ”εταιρεία”, κατ’ ευφημισμόν τίτλος για άλλους, έχει κηρυχθεί από τον περασμένο μήνα σε πτώχευση με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ένα μήνα νωρίτερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης συζήτησε το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον ορισμό ελεγκτών με στόχο τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου. Η απόφαση αναμένεται.

Επιπλέον, ομάδα μικρομετόχων που εκπροσωπεί περί το 8% του μετοχικού κεφαλαίου της Intersat με προσφυγή της σε αρμόδια δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου, καθώς και έκπτωση της διοίκησης Μπατατούδη, στην οποία καταλογίζει διασπάθιση χρημάτων και κακοδιαχείριση.

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ πέρσι τον Φεβρουάριο, επιβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, κ Γ. Μπατατούδης, υπεξαίρεσε 7,97 δισ. δρχ., αδειάζοντας τα ταμεία της μητρικής, αλλά και συγγενικών εταιρειών.

Από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι διακινήθηκαν μέσω εταιρειών συμφερόντων Μπατατούδη (Intersat, Interactive, Exafon) τεράστια ποσά και μετακυλήθηκαν οι συμβάσεις των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του ΠΑΟΚ.

Πέραν των άδειων ταμείων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις των φορολογικών νόμων που αφορούν σε εικονικές συναλλαγές, οφειλές ΦΠΑ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών κ.ά.

Ο τραγέλαφος στη συγκεκριμένη εταιρεία συμπληρώνεται και από την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή για τη χρήση 2002, σύμφωνα με την οποία ”μέχρι την ημερομηνία του ελέγχου δεν είχαν εκτυπωθεί τα προβλεπόμενα από τον ΚΒΣ θεωρημένα βιβλία λόγω μη θεώρησης από τη ΔΟΥ, επειδή υπάρχουν καθυστερημένες οφειλές. Οι οικονομικές πράξεις της εταιρείας είχαν αποτυπωθεί σε πρόχειρα βιβλία”.

Εκτός των μικρομετόχων διεκδικεί να περισώσει τα οφειλόμενα μισθώματα και η ΔΕΘ Α.Ε., η οποία είχε νοικιάσει στην Intersat από το 1998 χώρους περίπου 550 τ.μ. στις εγκαταστάσεις της, στη Θεσσαλονίκη.

Η ΔΕΘ έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για την έξωση της εταιρείας από τους χώρους της.

Από το Δ.Σ. της Intersat, που παρουσιάζει μηδενικές πωλήσεις στο εννεάμηνο του 2003, παραιτήθηκε τον Ιανουάριο το ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, κ. Δ. Γονιδάκης, η αντικατάστασή του οποίου εκκρεμεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v