Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεραμεία Αλλατίνη: Σε αναζήτηση... ταυτότητας

Κεραμεία Αλλατίνη: Σε αναζήτηση... ταυτότητας

Κεραμεία Αλλατίνη: Σε αναζήτηση... ταυτότητας
Στην αξιοποίηση του ακινήτου της προσβλέπουν ουσιαστικά οι μέτοχοι της εταιρείας.

Ωστόσο, το παλιό βιομηχανοστάσιο της Κεραμεία Αλλατίνη, στη Ν. Ελβετία Θεσσαλονίκης, δεν έχει υπαχθεί ακόμη στο σχέδιο πόλης, κάτι που επιδιώκεται τα τελευταία χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, με συνέπεια όλα τα σχέδια και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις που έγιναν κατά καιρούς να πέφτουν στο κενό.

Την εταιρεία ελέγχει πλέον η οικογένεια Κων. Κώτσια, αφού ο Λιβέρης Κώτσιας αποχώρησε πουλώντας το μερίδιό του στον αδελφό του, με τον οποίο δεν είχαν κοινές αντιλήψεις για τη διοίκηση της εισηγμένης.

Επίσης, από την εταιρεία αποχώρησε και ο επιχειρηματίας, κ. Αλεξ. Μπακατσέλος, ο οποίος είχε εξαγοράσει περίπου το 5% των μετοχών προσβλέποντας στις υπεραξίες από την αξιοποίηση του ακινήτου.

Προφανώς, η καθυστέρηση που καταγράφεται στην ένταξή του στο σχέδιο πόλης οδήγησε και στην απόφαση του κ. Μπακατσέλου να εκποιήσει τις μετοχές που απέκτησε.

Η νέα παραγωγική μονάδα της Κεραμεία Αλλατίνη βρίσκεται στο Κιλκίς, αλλά τα παραγόμενα προϊόντα (κεραμικά πλακίδια τύπου ”κότο”) αποδείχθηκαν κακή επιλογή, αφού η ζήτησή τους παραμένει περιορισμένη, ενώ γίνονται και αθρόες εισαγωγές, όπως άλλωστε παραδέχεται και η εταιρεία.

Τώρα προσπαθεί να μετατρέψει μερικώς τη γραμμή παραγωγής, ενώ ανακοίνωσε και μια νέα επένδυση ύψους 550.000 ευρώ για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδος.

Ανοιχτό πάντως παραμένει ποιους κλάδους θα διατηρήσει η Κεραμεία Αλλατίνη, όπως επίσης και η πώληση κλάδων ή στοιχείων του ενεργητικού της.

Η διοίκηση της εταιρείας συγκαλεί για τις 4 Μαρτίου έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με κεφαλαιοποίηση καταθέσεων μετόχων, κατά το ποσό των 15 εκατ. ευρώ.

Το 2003 προβλέπεται να κλείσει με ζημίες για την εισηγμένη, όπως και το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v