Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαλκάν Εξπόρτ: Περνά από τα... 40 κύματα

Βαλκάν Εξπόρτ: Περνά από τα... 40 κύματα

Βαλκάν Εξπόρτ: Περνά από τα... 40 κύματα
Πολύπαθη και η πορεία της Βαλκάν Έξπορτ, η οποία βρέθηκε στα χέρια της κ. Τραμπουλέι όταν ξέφυγε εντελώς ο έλεγχος της διοίκησης και του μέλλοντός της από τους αρχικούς μετόχους, που βάσισαν την ανάπτυξή της στις εξαγωγές, κυρίως προς την τέως Γιουγκοσλαβία.

Σήμερα έχει περιέλθει στον έλεγχο του ομίλου της Μηχανικής, ενώ εδώ και τρεις μήνες έχει αδρανοποιηθεί πλήρως η μονάδα νοβοπάν, που αποτελούσε ουσιαστικά την ”αιχμή του δόρατος” της παραγωγικής δραστηριότητάς της.

Τα συγκεκριμένα πλέον προϊόντα εισάγονται από ξένες χώρες και διατίθενται στην ελληνική αγορά, αποφέροντας, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, κέρδος 14% συγκριτικά με τα παραγόμενα προϊόντα. Οι μονάδες που λειτουργούν είναι αυτές της επένδυσης με μελαμίνη και καπλαμά και είναι υπερσύγχρονες, όπως υποστηρίχθηκε από τη Βαλκάν.

Η διοίκηση της εταιρείας ήρθε σε σύγκρουση με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όταν προχώρησε σε απολύσεις σημαντικού μέρους του προσωπικού, που αριθμεί σήμερα 100 άτομα, αριθμός που χαρακτηρίσθηκε ”ιδανικός” από τη διοίκηση της εισηγμένης.

Η διακοπή της μονάδος νοβοπάν κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς, όπως διευκρινίσθηκε από αρμόδια πηγή, χρειαζόταν ”τεράστιο επενδυτικό κόστος για την ανακατασκευή της”.

Το 2003 η Βαλκάν θα κλείσει με ζημίες, μετά από δύο κερδοφόρα έτη, και με συμπιεσμένες πωλήσεις. Προσδοκά, ωστόσο, να επανέλθει στην κερδοφορία από το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v