Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλυσίδα: Στη δίνη των κερδοσκοπικών παιγνίων

Αλυσίδα: Στη δίνη των κερδοσκοπικών παιγνίων

Αλυσίδα: Στη δίνη των κερδοσκοπικών παιγνίων
Η πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία κατασκευής αθλητικών υποδημάτων έπαψε από το 1998 -ύστερα από απόφαση των αρχικών μετόχων- να διαθέτει παραγωγική βάση και βρέθηκε στη δίνη ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού μεταξύ αντιμαχόμενων ”επενδυτών” που διαγκωνίζονταν για τον έλεγχό της.

Ένας μάλιστα εξ αυτών αναδείχθηκε πρωταγωνιστής (Deal FX) στην αποκαλυφθείσα, πέρυσι, παρατράπεζα της Γλυφάδας.

Η περιβόητη Deal FX των αδελφών Τσιτσιρίγκου είναι άγνωστο τι ποσοστό διαθέτει σήμερα στην Αλυσίδα. Κατά τον πλειστηριασμό μετοχών που ανήκαν στην Deal FX και πραγματοποιήθηκε στις 25/5/2003, ο εκ των βασικών σήμερα μετόχων της εισηγμένης, κ. Δημ. Σπυράκης, αγόρασε 72.926 κοινές μετοχές και αύξησε το μερίδιό του σε 26,93%, έναντι του 24,48% που διέθετε.

Δεν είναι γνωστό, όμως, το συνολικό ποσοστό των μετοχών που κατέχει στην Αλυσίδα η οικογένεια Σπυράκη.

Σήμερα η εταιρεία περιορίζεται στο εμπόριο κυρίως αθλητικών υποδημάτων, τα οποία εισάγει από την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της στη Θέρμη Θεσσαλονίκης χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικός χώρος, ενώ ένα μέρος, περί τα 2.500 τ.μ., έχουν μισθωθεί στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης ως αποθήκες.

Ο οικονομικός διευθυντής της Αλυσίδα, κ. Γ. Ασβεστάς, που μίλησε στον ”Μ”, ανέφερε ότι η εισηγμένη, μετά από δύο ζημιογόνες χρήσεις, το 2001 και το 2002, θα κλείσει το 2003 με κέρδη, καθώς και πωλήσεις αυξημένες κατά 3%-3,5% και πρόσθεσε ότι αναμένει βελτίωση των μεγεθών της για το 2004, που θα προέλθει, όπως είπε, από τη διεύρυνση του αντικειμένου της, με εμπορία δηλαδή και άλλων αθλητικών ειδών, πέραν των υποδημάτων (φόρμες, μπάλες, κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v