Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάλης: Αναζητούνται τα... κεφάλαια της εισαγωγής

Γκάλης: Αναζητούνται τα... κεφάλαια της εισαγωγής

Γκάλης: Αναζητούνται τα... κεφάλαια της εισαγωγής
Έρμαιο των καιρικών συνθηκών για τη διαμόρφωση των εσόδων της είναι η Γκάλης Α.Ε., η διοίκηση της οποίας νοικιάζει εγκαταστάσεις στη Χαλκιδική για παιδικές κατασκηνώσεις.

Τα κεφάλαια που άντλησε από το Χ.Α. ουδείς γνωρίζει τελικά πού κατευθύνθηκαν, ενώ το Κέντρο Φιλοξενίας Υπερηλίκων που επρόκειτο να γίνει με τα συγκεκριμένα χρήματα δεν έγινε ποτέ, μετά τα ιδιοκτησιακά προβλήματα που ανέκυψαν κατά την αγορά του οικοπέδου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Από τον Μάιο του 2003 η διαπραγμάτευση των μετοχών της Γκάλης μεταφέρθηκε στην Αγορά Β του Χ.Α., που αφορά σε εταιρείες με χαμηλή παραγωγική δραστηριότητα. Για το 2003 η εταιρεία εκτιμά ότι θα παρουσιάσει κέρδη, μετά το ζημιογόνο 2002, και πωλήσεις αυξημένες κατά 40% έναντι 968.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του εννεαμήνου (ουσιαστικά έκτοτε η εταιρεία δεν έχει δραστηριότητα), τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 147.000 ευρώ.

Η βελτίωση των μεγεθών της αποδόθηκε από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, κ. Ι. Δαμασιώτη, στο γεγονός ότι οι κατασκηνωτές πέρυσι εξάντλησαν τις ημέρες παραμονής τους, σε συνδυασμό με την προσέλκυση και κατασκηνωτών από την Κύπρο, ενώ επαναλήφθηκε και το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία ΚΑΠΗ.

Ο κ. Δαμασιώτης απέφυγε να διατυπώσει προβλέψεις για τη φετινή χρονιά, καθώς, όπως είπε, οι κρατήσεις γίνονται μετά το Πάσχα. Ο Ν. Γκάλης διατηρεί στην εταιρεία ποσοστό 36,84%, ενώ το υπόλοιπο είναι διεσπαρμένο στο Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v