Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Ακκάς: ”Έλλειμμα έργων”

Γ. Ακκάς: ”Έλλειμμα έργων”

Γ. Ακκάς: ”Έλλειμμα έργων”
του Γιάννη Ακκά *

Τα έργα που έγιναν στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που υλοποιήθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας. Δυστυχώς, πολλές από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης παρέμειναν στα χαρτιά. Η περιοχή της Θεσσαλονίκης εκτιμώ ότι είναι η πλέον παραμελημένη της χώρας.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Μιλάμε για ένα ευρύτερο δίκτυο υποδομών, όπως η Εγνατία οδός, που δεν έχει ολοκληρωθεί, η βελτίωση του αεροδρομίου και ο εκσυγχρονισμός της περιφερειακής οδού.

Όσο για την εξωτερική περιφερειακή οδό, ουδέποτε έγινε. Επίσης, η κατασκευή της δυτικής εισόδου της πόλης παραμένει ημιτελής, το μετρό δεν ξεκίνησε καν, ενώ η υποθαλάσσια αρτηρία είναι στον σχεδιασμό.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και στην Αττική ισχύουν δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των έργων, ενώ στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι δεν ισχύει τίποτε.

Αυτό που θέλουμε συνεπώς δεν είναι καινούργια σχέδια για την περιοχή, αλλά να γίνουν τα έργα που έχουν εξαγγελθεί. Όσο για τα Βαλκάνια και τις προσδοκίες που είχαν αναπτυχθεί, εκτιμώ ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει κερδίσει τίποτε ιδιαίτερο.

Οι μεγάλες επενδύσεις που έγιναν στις γειτονικές χώρες προέρχονται από μεγάλους ομίλους της Νοτίου Ελλάδος. Ο μεγάλος όγκος των ΜΜΕ απλώς εκμεταλλεύθηκε τη γειτνίαση για να μεταφέρει μέρος ή το σύνολο της παραγωγικής δραστηριότητάς του στη βαλκανική ενδοχώρα.

* Διευθύνων σύμβουλος της Ελληνική Υφαντουργία Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v