Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κ. Θωμαίδης: ”Μητροπολιτικό κέντρο στα χαρτιά”

Κ. Θωμαίδης: ”Μητροπολιτικό κέντρο στα χαρτιά”

Κ. Θωμαίδης: ”Μητροπολιτικό κέντρο στα χαρτιά”
του Κυριάκου Θωμαίδη *

Δυστυχώς, καμία κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε την ελληνική περιφέρεια όπως θα έπρεπε, δηλαδή να λειτουργεί αυτοδύναμη, με περισσότερες εξουσίες και να μη χρειάζεται να τρέχουμε στην Αθήνα για να επιλύσουμε προβλήματα.

Βέβαια, έγιναν και ορισμένα πράγματα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά περιμένουμε να γίνουν πολύ περισσότερα και πιο ουσιαστικά, όπως τα μεγάλα έργα υποδομής.

Από τα θέματα που είδαμε να προχωρούν είναι αυτό της Τεχνόπολης, που έστω και την υστάτη ώρα το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε τη σχετική υπουργική απόφαση, και μάλιστα συμμετέχει και στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Όμως, δεν είδαμε έως τώρα τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Βαλκάνια, ώστε να λειτουργήσει ως μητροπολιτικό κέντρο της περιοχής. Δεν υπήρξε, επίσης, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, κάτι που παραδέχθηκαν σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχαμε και οι ίδιοι οι βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή.

Σημαντικό θέμα σε εκκρεμότητα παραμένει και η ενίσχυση της Θεσσαλονίκης μέσω του αναπτυξιακού νόμου, σε αντίθεση με τη Χαλκιδική, για την οποία ικανοποιήθηκε το σχετικό αίτημα.

Και βεβαίως η αποκέντρωση να μην περιορισθεί μόνο στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων, αλλά να αφορά και σε έργα στα οποία να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.

* Διευθύνων σύμβουλος της Compucon A.E.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v