Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Μπουτάρης: ”Λείπουν οι αρμοδιότητες”

Γ. Μπουτάρης: ”Λείπουν οι αρμοδιότητες”

Γ. Μπουτάρης: ”Λείπουν οι αρμοδιότητες”
του Γιάννη Μπουτάρη *

Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε έως τώρα στις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για την ενίσχυση του ρόλου της Θεσσαλονίκης. Το ερώτημα βέβαια είναι αν οι προσδοκίες αυτές ήταν ρεαλιστικές.

Εγώ θα έλεγα ότι δεν ήταν και ικανοποιούσαν το κόμπλεξ της συμπρωτεύουσας. Συζητάμε εδώ και χρόνια το σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, αλλά τίποτε δεν προχωρεί.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Αθήνα. Οι επιχειρηματίες της πόλης θα πρέπει πρώτιστα να ξεκαθαρίσουν πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο της Θεσσαλονίκης και πώς θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητά της.

Κατά την άποψή μου η Θεσσαλονίκη ιστορικά είχε αναπτύξει τον τομέα των υπηρεσιών, δραστηριότητα η οποία σήμερα δεν μπορεί να επεκταθεί, καθώς η πόλη δεν διαθέτει σοβαρές υποδομές.

Εκείνο το οποίο χρειάζεται άμεσα να γίνει είναι η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο παρουσιάζει επίφαση σπουδαιότητας, αλλά αντί να επιλύει θέματα δημιουργεί εμπλοκές.

Επιπλέον, απαιτείται μια καλύτερη διοικητική διαμόρφωση του χάρτη της χώρας και η άμεση μεταφορά αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια. Επιμένω στην ευθύνη των ίδιων των επιχειρηματιών, οι οποίοι κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να κυνηγούν πιο επισταμένα την υλοποίηση των θεμάτων της Θεσσαλονίκης, με μία μακροπρόθεσμη προοπτική.

* Πρόεδρος της Κυρ-Γιάννη Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v