Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FORTHnet: Η πρωτοπόρος του Internet

FORTHnet: Η πρωτοπόρος του Internet
Η FORTHnet υπήρξε η πρώτη εταιρία που έφερε το Internet στην Ελλάδα και πλέον διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών Διαδικτύου, όπως υπηρεσίες πρόσβασης (μέσω δικτύων PSTN, ISDN, ADSL, μέσω μόνιμων συνδέσεων, καθώς και μέσω καρτών προπληρωμένου χρόνου πρόσβασης), υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (LMDS, VPN-Virtual Private Networks κ.ά.), υπηρεσίες ενημέρωσης (προγράμματα ”S.MA.R.T.”, ”WebSMART” για on-line χρηματοοικονομική ενημέρωση), υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας κ.ά.

Η ενότητα των υπηρεσιών Internet συμπληρώνεται από πιο εξειδικευμένες λύσεις που αναπτύσσει και υλοποιεί η HellasNet, η επιχειρησιακή μονάδα της FORTHnet, που εξειδικεύεται σε υπηρεσίες Interactive Marketing όπως on-line διαφήμιση, σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδων καθώς και mobile marketing.

Επιπλέον, η FORTHnet υπήρξε η πρώτη εταιρία που έδωσε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να επιλέξουν τηλεπικοινωνιακό φορέα, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, με τον διακριτικό τίτλο FORTHnet Telephony.

Οι υπηρεσίες FORTHnet Telephony διατίθενται είτε με προεπιλογή φορέα είτε με το σύστημα του τετραψήφιου κωδικού επιλογής φορέα (1789) είτε μέσω μόνιμης σύνδεσης (υπηρεσίες Direct Access) είτε και μέσω της κάρτας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας της FORTHnet με την ονομασία ”Smartalk”.

Τον Δεκέμβριο του 2003 η FORTHnet εξαγόρασε την Internet Hellas, η οποία αποτελεί πλέον την επιχειρησιακή μονάδα της FORTHnet που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών data center σε επιχειρήσεις.

Η FORTHnet έχει επίσης αναπτύξει ιδιόκτητο Δίκτυο Ασύρματης Τοπικής Πρόσβασης (Wireless Local Access Network) για την παροχή εξελιγμένων υπηρεσιών βασισμένων στην τεχνολογία LMDS.

Επίσης, διαθέτει ιδιόκτητα ενσύρματα κυκλώματα μέσω υποθαλάσσιας οπτικής ίνας και φροντίζει συνεχώς να αναβαθμίζει την ταχύτητα διασύνδεσής της με το διεθνές Internet.

Η FORTHnet δραστηριοποιείται και στον χώρο της ακτοπλοΐας, μέσω της FORTHcrs, αναπτύσσοντας υπηρεσίες on-line κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων.

Το μετοχικό κεφάλαιο της FORTHnet ανέρχεται σε 19.499.850,46 ευρώ και σ’ αυτό συμμετέχουν σήμερα οι Μινωικές Γραμμές με 19,00%, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με 21,06%, η Κυπριακή Τράπεζα Ανάπτυξης με 10,06%, η Isonet με ποσοστό 5,74%, η Mediterranean Nautilus (όμιλος Telecom Italia) με ποσοστό 4,47%, η Telecom Italia με ποσοστό 7,73%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στο επενδυτικό κοινό, καθώς και σε εργαζόμενους και συνεργάτες της εταιρίας.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου, από 32,067,396 ευρώ το 2002, έφτασαν τα 75.341.249 ευρώ στο 2003, παρουσιάζοντας αύξηση 135%. Ο όμιλος FORTHnet για τη χρήση του 2003 επανήλθε στην κερδοφορία.

Παρά τις αποσβέσεις ύψους 9.960.874 ευρώ (αύξηση 25% σε σχέση με το 2002), ο όμιλος παρουσίασε κερδοφορία 110.165 ευρώ έναντι ζημιών 3.906.959 ευρώ για το 2002.

Στο εξάμηνο του 2004 οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας ξεπέρασαν τις 245.000 και τα έσοδα από τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας ξεπέρασαν τα 42,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έως τώρα πορεία της FORTHnet, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 80.000.000 ευρώ για το σύνολο του 2004.

Η πιο πρόσφατη υπηρεσία που παρουσίασε η εταιρία είναι το ”ADSL in-a-box”. Πρόκειται για ένα πλήρες πακέτο σύνδεσης ADSL 384/128, που σε μία και μοναδική συσκευασία περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζονται για τη σύνδεση στο Internet.

Το πακέτο κοστίζει 149 ευρώ και καλύπτει το σύνολο των εφάπαξ δαπανών (εξοπλισμός και τέλος ενεργοποίησης) και των παγίων συνδρομής και πρόσβασης για τρεις ολόκληρους μήνες.

Με τον γενικό τίτλο ”My Security” η FORTHnet προσφέρει δωρεάν ένα σύνολο υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που μεγιστοποιούν την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών του δικτύου της ενάντια σε νέες και υπάρχουσες απειλές στο Internet.

Στην ομπρέλα υπηρεσιών ”My Security” της FORTHnet περιλαμβάνονται: η υπηρεσία ”FORTHnet E-mail Antispamming” (προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), η υπηρεσία ”FORTHnet E-mail Antivirus”, η οποία παρέχει προστασία από ιούς που μεταδίδονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οδηγοί για την αποφυγή κακόβουλων προγραμμάτων (όπως viruses, Trojans) και για την προστασία από κάθε κακόβουλο περιστατικό (π.χ., οδηγοί αποφυγής dialers) που ανανεώνονται συνεχώς.

Η FORTHnet αναπτύσσει υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης στο Internet μέσω του δικτύου της, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Wi-Fi IEEE 802.11, προκειμένου να καλύψει την ανάγκη για γρήγορη μεταφορά δεδομένων μέσω ασύρματων δικτύων με χαμηλό κόστος.

Η πρόσβαση στο Internet γίνεται μέσω της κάρτας προπληρωμένου χρόνου ”NetKey Wi-Fi 2 ωρών” της FORTHnet, η οποία διατίθεται σε όλα τα FORTHnet HotSpots.

Στο κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας η εταιρία έχει δημιουργήσει ένα σύνολο προγραμμάτων με τον τίτλο ”Αγαπημένοι Προορισμοί”, με τη χρήση των οποίων ο συνδρομητής ωφελείται σε σχέση με τις χρεώσεις ΟΤΕ έως και 47%.

Επιπλέον, η εταιρία από 10 Οκτωβρίου έως και 10 Δεκεμβρίου 2004 προσφέρει επιπλέον έκπτωση 20% τόσο σε υπάρχοντες όσο και σε νέους πελάτες και ανεξάρτητα από το ύψος του λογαριασμού τους.

Η προσφορά ισχύει για τις υπεραστικές κλήσεις (εκτός Κυριακής, όπου οι υπεραστικές κλήσεις χρεώνονται σαν αστικές), για τις διεθνείς κλήσεις και για τις κλήσεις προς όλα τα δορυφορικά δίκτυα.

Μέσα στο 2004 κατακυρώθηκε στη FORTHnet το υποέργο 3 του ”Σύζευξις” και πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η συμβολαιοποίησή του στο τίμημα των 4.742.293,57 ευρώ.

Επίσης, η εταιρία έχει ήδη αναλάβει την υλοποίηση των έργων ”Δικτύωση Φορέων Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004” και ”Προμήθεια και εγκατάσταση βασικών υποδομών και υλοποίηση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης του ΟΔΔΥ Α.Ε. (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού)”.

Η FORTHnet προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε όλη τη χώρα, μέσω απευθείας παρουσίας ή του δικτύου εμπορικών συνεργατών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v