Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TELLAS: Ο μεγάλος ανταγωνιστής

TELLAS: Ο μεγάλος ανταγωνιστής
Η Tellas Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία της ΔΕΗ Α.Ε. και της ιταλικής Wind Spa και ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα τον Φεβρουάριο του 2003.

Το 2003 η Tellas ξεπέρασε τους επιχειρηματικούς της στόχους όπως αυτοί καθορίστηκαν από το αρχικό επιχειρηματικό της πλάνο και κατέκτησε μερίδιο 8% της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2003 η εταιρία πέτυχε περισσότερες από 500.000 συνδέσεις έναντι της αρχικής εκτίμησης των 300.000 συνδέσεων, ενώ για το ίδιο διάστημα ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 44 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, με περισσότερες από 600.000 συνδέσεις και κύκλο εργασιών πάνω από 50 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2004, η Tellas αποτελεί τον μεγαλύτερο (σε πελατολόγιο) τηλεπικοινωνιακό φορέα μετά τον ΟΤΕ.

Η Tellas έχει διαθέσει μεγάλο μέρος του επενδυτικού της πλάνου για την ανάπτυξη της δικτυακής της υποδομής και την εφαρμογή πρωτοποριακών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Η εταιρία διαθέτει ιδιόκτητο εθνικό δίκτυο κορμού οπτικών ινών χωρητικότητας 2,5 Gbps, με δυνατότητα πολλαπλάσιας αύξησης χωρητικότητας, όπως επίσης και μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών που αναπτύσσονται σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Σήμερα, περισσότερα από 1.800 χλμ. έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία για τη σύνδεση των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας και των αστικών περιοχών της Αττικής.

Η δικτυακή υποδομή συμπληρώνεται με το διεθνές δίκτυο κορμού μέσω του υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών σύνδεσης με την Ιταλία, για την παροχή υπηρεσιών Internet σε υψηλές ταχύτητες με διεθνείς φορείς.

Επιπλέον, η Tellas διαθέτει και δίκτυο σταθερής ασύρματης πρόσβασης (LMDS), το οποίο αναπτύσσει βάσει της ειδικής άδειας που έχει λάβει από την ΕΕΤΤ.

Το επενδυτικό πλάνο της έχει σχεδιαστεί με δεκαετή ορίζοντα, το 50% του οποίου θα διασφαλιστεί μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια εφαρμογής του σημερινού επιχειρηματικού σχεδίου.

Το 85% περίπου της συνολικής επένδυσης θα κατευθυνθεί προς τις τεχνολογίες δικτύου για μεταγωγή και πρόσβαση, ενώ το 15% θα κατευθυνθεί σε συστήματα πληροφορικής.

Το 2004 η εταιρία παρουσίασε διάφορες υπηρεσίες, όπως η ”Tellas 1738 50%”, που προσφέρει 50% χαμηλότερες χρεώσεις σε όλες τις αστικές και υπεραστικές κλήσεις μετά το τρίτο λεπτό ομιλίας, με μηνιαία συνδρομή 3 ευρώ.

Επιπλέον, λανσάρισε την υπηρεσία ”Tellas1738 My Greece”, που απευθύνεται σε χρήστες που πραγματοποιούν μεγάλο όγκο υπεραστικών κλήσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν υπεραστικές κλήσεις με αστική χρέωση όλη την εβδομάδα.

Με την έναρξη της διάθεσης της υπηρεσίας προεπιλογής φορέα, η Tellas ξεκίνησε την παροχή μίας ώρας δωρεάν αστικών κλήσεων αυτόματα σε κάθε λογαριασμό με αυτόματη προεπιλογή Tellas.

Δύο ακόμη υπηρεσίες που παρέχει η εταιρία είναι η ”Tellas Free 800” και η ”Tellas One 801”, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρέχουν σύγχρονες, ευέλικτες, ποιοτικές υπηρεσίες marketing, επικοινωνίας και διαχείρισης σχέσεων με τους πελάτες, προσδοκώντας τη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης του υπάρχοντος πελατολογίου αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η υπηρεσία ”Tellas Free 800” επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση να προσφέρει στον πελάτη της τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί της χωρίς χρέωση, μέσω ενός μοναδικού αριθμού της μορφής 800 500 ΧΧΧΧ, προσβάσιμου από όλη την Ελλάδα.

Η υπηρεσία ”Tellas One 801” επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί της, μέσω ενός μοναδικού αριθμού της μορφής 801 500 ΧΧΧΧ, με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα.

Η εταιρία παρέχει και συνδέσεις γρήγορου Ιnternet με την υπηρεσία ”TellasWeb ADSL”, που είναι αορίστου χρόνου και παρέχει απεριόριστη πρόσβαση στο Internet με συνδέσεις διαφορετικού τύπου: 384/128Κ, 512/128Κ, 1024/256Κ και αντίστοιχη μηνιαία συνδρομή στα 29,99, 43,99 και 86,99 ευρώ.

Επιπλέον, εάν ο συνδρομητής συνδυάσει την ”TellasWeb ADSL” με κάποια από τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας ”Tellas1738” ή ”Tellas1738 Office” κερδίζει μία ώρα δωρεάν υπεραστικών κλήσεων κάθε δίμηνο.

Ακολουθώντας την επιτυχημένη εισαγωγή της δημοφιλούς υπηρεσίας ”Free Internet”, που διασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο Internet χωρίς δεσμεύσεις από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας με αστική χρέωση, η Tellas εφάρμοσε το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα και στον τομέα των ευρυζωνικών υπηρεσιών, εισάγοντας την ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες ADSL της Tellas (”TellasWeb ADSL”), χωρίς πάγιες μηνιαίες χρεώσεις και με χρονοχρέωση στα 0,015 ευρώ ανά λεπτό για πρόσβαση στην ταχύτητα 384Κ/128Κ.

Η Τellas διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων που φτάνει τα 2.000 εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα (δίκτυο καταστημάτων ΔΕΗ, δίκτυο καταστημάτων Γερμανός, ΕΛ.ΤΑ., κ.ά.), ενώ ο ενδιαφερόμενος πελάτης μπορεί να καλέσει χωρίς χρέωση από σταθερό τηλέφωνο το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στον αριθμό 13800 και να ζητήσει να λάβει την αίτηση ενεργοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v