Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Securities: Τα Top Picks της Σοφοκλέους

Eurobank Securities: Τα Top Picks της Σοφοκλέους
Τα top picks , όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται οι μετοχές ”πρώτης επιλογής” της EFG Eurobank Securities, περιλαμβάνουν συνολικά οκτώ εταιρείες της Σοφοκλέους με έμφαση στους κλάδους υποδομής και κατασκευών.

ΔΕΗ: Η μετοχή της ΔΕΗ προτιμάται καθώς έχει αμυντικό χαρακτήρα, σημαντικά κέρδη ανά μετοχή, αλλά και διαπραγματεύεται σε ελκυστική τιμή αναφορικά με τους ανταγωνιστές της, με τον πολλαπλασιαστή κερδών στο 10,7.

ΤΙΤΑΝ: Υψηλές προοπτικές ανάπτυξης και ενισχυμένη κερδοφορία βλέπει η Eurobank Securities για τον Τιτάνα, ενώ επισημαίνει τα αναπτυξιακά ”ανοίγματα” της εταιρείας σε ΗΠΑ και Αίγυπτο.

ΑΒΑΞ: Για τη συγκεκριμένη εταιρία υπογραμμίζεται η ορθή διάρθρωση των μηχανισμών ελέγχου και διοίκησης, που θα διευκολύνουν οικονομίες κλίμακας, ενώ έμφαση δίνεται στο ύψος των παραγγελιών, το οποίο ανέρχεται στα 734 εκατ. ευρώ, ποσό που εξασφαλίζει τη διάρκεια στην ανάπτυξη. Η έκθεση προσθέτει ότι η κατασκευαστική συμμετέχει στα περισσότερα από τα μεγάλα έργα, ότι δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην απόκτηση πτυχίου 7ης τάξης και ότι το P/E της μετοχής βρίσκεται στο 15,9.

ΑΚΤΩΡ: Με discount της τάξεως του 15% διαπραγματεύεται η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας, έναντι των ευρωπαϊκών εταιρειών του κλάδου, ενώ το ποσοστό discount σε σχέση με τις ελληνικές ανταγωνιστικές φτάνει το 33%, με τον πολλαπλασιαστή κερδών στο 12,5.

ΗΥΑΤΤ: Ως θετική εξέλιξη για τα κέρδη α΄ τριμήνου της εταιρείας σημειώνεται η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τα ”φρουτάκια” σε χώρους εκτός των καζίνο. Η έκθεση χαρακτηρίζει ”αμυντική” τη μετοχή της εταιρείας, ενώ τονίζει την ύπαρξη ισχυρών ταμειακών ροών. Προβλέπεται περαιτέρω ενδυνάμωση της κερδοφορίας, ενώ το P/E της μετοχής είναι στο 14.

COSMOTE: Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι αναλυτές της Eurobank Securities από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, παρατηρώντας βελτίωση στο bottom -to- bottom line, ενώ τονίζουν ότι παρά την ωρίμανση της αγοράς, τα περιθώρια ανάπτυξης της εταιρείας παραμένουν υψηλά.

ΜΑΪΛΛΗΣ: Θετική χαρακτηρίζεται η κίνηση της εταιρείας να εξαγοράσει την καναδική Wulftec, εντάσσοντάς την στο πλάνο της επέκτασης στην Αμερική. Αναφέρεται επίσης το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 130 εκατ. ευρώ, που πρόσφατα έλαβε η εταιρεία και το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για αποπληρωμή δανείων, αλλά και για νέες εξαγορές . Ο πολλαπλασιαστής κερδών της Μαΐλλης προσδιορίζεται στη περιοχή του 19-20.

COCA-COLA 3E: ”Πολύ ικανοποιητικά” χαρακτηρίζει η EFG Eurobank Securities τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας 3Ε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι σηματοδοτούν στροφή προς την κερδοφορία με ρυθμό πιο γοργό από τον αναμενόμενο. Επισημαίνονται τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης της εταιρείας, ενώ η μετοχή της χαρακτηρίζεται ”αμυντικού χαρακτήρα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v