Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Προτιμά τηλ/νίες, τρόφιμα, κατασκευές

Εθνική ΑΧΕ: Προτιμά τηλ/νίες, τρόφιμα, κατασκευές
Λόγω εταιρικής πολιτικής (η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή δεν εκδίδει εταιρικές αναλύσεις, παρά μόνο για τη χρήση θεσμικών πελατών!) από το αρμόδιο τμήμα της Εθνικής δεν μας γνωστοποιήθηκαν συγκεκριμένες εταιρικές επιλογές, αλλά μια εκτίμηση για την πορεία της αγοράς και για τους κλάδους που αναμένεται να ξεχωρίσουν.

”Η ελληνική αγορά έχει παρουσιάσει μικτή εικόνα το τελευταίο διάστημα, με χαρακτηριστικό την εντονότερη συμμετοχή εγχώριων και ξένων θεσμικών επενδυτών. Στο πλαίσιο της μελλοντικής πορείας, εκτιμούμε, πως θετικές εξελίξεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών έχουν τη δική τους βαρύτητα στη διαμόρφωση της τάσης στην αγορά, πάντα με σύμμαχο το ευνοϊκό κλίμα στο εξωτερικό.

Από την πλευρά των επιχειρηματικών νέων, η κινητικότητα σε επίπεδο εξαγορών, καθώς και η δημοσίευση εταιρικών αποτελεσμάτων περιόδου, αποτελούν τους σημαντικούς άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθεί πιθανή αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων. Θεωρούμε, πάντως, ότι η βελτιωμένη ψυχολογία στην τρέχουσα φάση αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Από τους εισηγμένους κλάδους, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξής:

- Τηλεπικοινωνίες: Η δυναμική του κλάδου συνεχίζεται (η επέκταση στα Βαλκάνια ενδέχεται να τη διατηρήσει), ενώ χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα δανεισμού και υψηλή ταμειακή ευρωστία.

- Από τον κλάδο τροφίμων και ποτών, ξεχωρίζουμε τις εταιρίες που επικεντρώνονται στην επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό και τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

- Ο κατασκευαστικός κλάδος επωφελείται στο σύνολό του από την έντονη δραστηριότητα των δημόσιων έργων. Επισημαίνεται, όμως, πως υψηλότερες αποδόσεις με χαμηλότερο επίπεδο ρίσκου θα προέλθουν από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, που με στρατηγικές κινήσεις έχουν αποφέρει επιπρόσθετη αξία στους ομίλους τους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v