Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Ελληνική: Δέκα μετοχές και οι τιμές στόχοι

Marfin Ελληνική: Δέκα μετοχές και οι τιμές στόχοι
Τους τίτλους 10 μετοχών που καλύπτουν ευρύ φάσμα κλάδων, προκρίνει προς επένδυση το τμήμα αναλύσεων της Marfin Ελληνική, χωρίς να ορίζει ”σειρά προτεραιότητας”, αλλά με συγκεκριμένες τιμές-στόχο για την κάθε μία:

COSMOTE: Πολύ καλά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου με αύξηση πωλήσεων 29% και καθαρών κερδών 33%. Έγινε πολύ σύντομα η πρώτη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα σε συνδρομητές, ενώ η θυγατρική AMC στην Αλβανία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης. Το ενδεχόμενο να ενοποιήσει όλες τις εταιρίες κινητής του ομίλου ΟΤΕ στα Βαλκάνια δίνει κατά τη γνώμη μας νέα προοπτική για εντυπωσιακή αύξηση μεγεθών.

Η μετοχή της Cosmote διαπραγματεύεται ελκυστικά 15,9 φορές τα ΚΑΜ του 2002, με EV/EBITDA 7,4 και πιστεύουμε ότι θα παρουσιάσει απόδοση καλύτερη από την αγορά στο επόμενο διάστημα. Η τιμή-στόχος μας είναι 14,2 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΠΑΠ: Ο ΟΠΑΠ αποτελεί ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, αφού συνδυάζει δυνατές ταμειακές ροές και μία από τις υψηλότερες μερισματικές αποδόσεις στο ΧΑΑ (6,5%). Η εταιρία διαπραγματεύεται 11 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2002 ή σε σημαντικό discount σε σχέση με τους τοπικούς και ξένους ανταγωνιστές της. Αποτιμούμε την εταιρεία στα 12 ευρώ ανά μετοχή.

INTRALOT: Η καλή πορεία των παιχνιδιών στην Ελλάδα αλλά και η επέκταση του ομίλου στο εξωτερικό θα προσδώσουν σημαντικά οφέλη στην κερδοφορία της εταιρίας. Σημειώνουμε ότι η εταιρία προκειται να ενοποιήσει μία έως δύο νέες εταιρίες κατά τη φετινή χρήση. Η εταιρία διαπραγματεύεται 18 φορές περίπου τα κέρδη του 2002. Αποτιμούμε την εταιρία στα 20 ευρώ ανά μετοχή.

ELMEC SPORT: Η εταιρία αντιπροσωπεύει ισχυρά εμπορικά σήματα (ΝΙΚΕ, HARLEY DAVIDSON) στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Η μετοχή της διαπραγματεύεται ελκυστικά 11 φορές τα προβλεπόμενα ΚΑΜ του 2002 (στα οποία αναμένουμε ετήσια αύξηση 14,8%) και 5,8 φορές το EV/EBITDA του 2002. Η τιμή-στόχος μας για την εταιρία είναι 2,21 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ:Ο όμιλος κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο και εκτιμούμε ότι σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα θα παρουσιάσει υψηλή κερδοφορία, καθώς έχει αναλάβει σημαντικά ολυμπιακά έργα και άλλα χρηματοδοτούμενα από το 3ο ΚΠΣ. Η μετοχή διαπραγματεύεται ελκυστικά 13,8 φορές τα ΚΑΜ του 2002 και 4,1 φορές το EV/EBITDA του 2002. Αποτιμούμε την εταιρεία στα 7,92 ευρώ ανά μετοχή.

JUMBO: Πρόκειται για εταιρία με κυρίαρχη θέση στον κλάδο των παιχνιδιών, η οποία εξαπλώνεται επιτυχώς στην Κύπρο και τα Βαλκάνια. Διακρίνεται από υψηλό ρυθμό αύξησης πωλήσεων και λειτουργικών κερδών, ενώ η μετοχή διαπραγματεύεται 15,0 φορές τα ΚΑΜ του 2002 και 3,5 φορές το P/B του 2002. Αποτιμούμε την εταιρία στα 3,95 ευρώ ανά μετοχή.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Ο όμιλος αντεπεξέρχεται ικανοποιητικά σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, ενώ κατέχει υψηλό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι η παρουσία του στη βαλκανική αγορά, με την εκεί έναρξη λειτουργίας περίπου 150 καταστημάτων εφέτος, θα προσδώσει σημαντική ώθηση στην κερδοφορία. Διαπραγματεύεται 15,2 φορές τα ΚΑΜ του 2002. Αποτιμούμε την εταιρία στα 16,40 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Η μετοχή από την αρχή του β΄ τριμήνου έχει εμφανίσει σημαντική υποαπόδοση (της τάξεως του 7,7%) έναντι της αγοράς, ενώ αποτιμάται σε σημαντικό discount σε σχέση με την αγορά, δεδομένου ότι διαπραγματεύεται με 11,4 φορές τα εκτιμώμενα ΚΑΜ του 2002. Αποτιμούμε την εταιρία στα 4,10 ευρώ ανά μετοχή.

DELTA SINGULAR GROUP: Αποτελεί τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο όμιλο πληροφορικής στην Ελλάδα. Η ελκυστική του αποτίμηση, με τα P/E 02e και EV/EBITDA να διαμορφώνονται στο 28x και 12x αντίστοιχα, έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, που κυμαίνονται στο 32x και 20x αντίστοιχα, σε συνδυασμό με την ικανοποιητική του κερδοφορία, καθιστά την μετοχή ως την επενδυτική μας επιλογή στο κλάδο της πληροφορικής. Αποτιμούμε την εταιρεία στα 5 ευρώ ανά μετοχή.

ΧΑΛΚΟΡ: Από τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ προτιμούμε τη ΧΑΛΚΟΡ η οποία διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα 13,4 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2002, δηλαδή με discount της τάξεως του 34% σε σχέση με τον κλάδο και 37% σε σχέση με την αγορά. Αποτιμούμε την εταιρία στα 4,56 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v