Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τρεις επιλογές της Σίγμα Χρηματιστηριακή

Οι τρεις επιλογές της Σίγμα Χρηματιστηριακή
Μεταξύ των βασικών επιλογών τoυ τμήματος αναλύσεων της ΣΙΓΜΑ Χρηματιστηριακής, για τοποθετήσεις με μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, περιλαμβάνονται οι μετοχές της Coca-Cola 3E, της Intracom και της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας μεταξύ των στοιχείων που τους οδηγούν στη συγκεκριμένη εκτίμηση περιλαμβάνονται:

COCA-COLA 3E: Η πορεία της εταιρείας μέχρι τώρα δείχνει ότι κατάφερε να εφαρμόσει επιτυχώς τη στρατηγική της ”επικερδούς αύξησης όγκου πωλήσεων” (”profitable volume growth”) που ανακοίνωσε το 2000, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Hellenic Bottling Company με την Coca-Cola Beverages.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2002 ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς και η διοίκηση της εταιρείας αναβάθμισε τον στόχο για τον ρυθμό αύξησης των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το έτος σε 14%-16% από το αρχικό 13%-15%. Οι αναδυόμενες αγορές συνεχίζουν να παρέχουν την κύρια ώθηση για την ανάπτυξη της εταιρείας. Επιπλέον, η προγραμματισμένη εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) αναμένεται να βελτιώσει την εμπορευσιμότητα της μετοχής καθώς και να αυξήσει την προβολή της εταιρείας στους διεθνείς επενδυτές. Η τιμή-στόχος για την μετοχή είναι 18 ευρώ.

INTRACOM: Παρά τις προβλέψεις για χαμηλότερα, σε ετήσια βάση, αποτελέσματα πρώτου τρίμηνου λόγω συγκυριακών παραγόντων (π. χ. το περσινό πρώτο τρίμηνο ήταν εξαιρετικά καλό), η εταιρεία αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά από τις δαπάνες σε άμυνα και πληροφορική στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει σημαντική εξαγωγική ώθηση, ενώ διευρύνει συνεχώς τις συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του χώρου παγκοσμίως, όπως πρόσφατα με τη Siemens. Μέσω της επέκτασης της στο εξωτερικό και της διεύρυνσης των προϊόντων της πέρα από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, η εταιρεία επιτυγχάνει σημαντική επιχειρηματική διασπορά (business diversification). Στο τέλος του 2001, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας ανήλθε σε 1.408 εκατ. ευρώ, ήτοι πωλήσεις περίπου ενάμιση χρόνου, ενώ για το 2002 αναμένονται νέα συμβόλαια της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, η Intracom θα εκδώσει μέρισμα 0,42 ευρώ, πού συνιστά μια πολύ καλή μερισματική απόδοση. Η τιμή στόχος είναι 12,50 ευρώ.

ΔΕΗ: Η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2002, τα οποία πάντως εκτιμούμε ότι θα σημειώσουν σημαντική βελτίωση. Η ΔΕΗ αναμένεται να παραμένει ουσιαστικά μονοπώλιο στη μεταφορά και στη διανομή ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι το 2005. Αναμένουμε σταθερή αύξηση της οργανικής κερδοφορίας για την περίοδο 2002-2006 και αντίστοιχη σταθερή βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους, με δεδομένα: το χαμηλού κόστους μίγμα καυσίμων που απολαμβάνει η εταιρεία (περίπου το 60% της παραγωγής γίνεται από λιγνίτη), το πρόγραμμα μείωσης των λειτουργικών εξόδων (μείωση προσωπικού κατά 1.100 κατ’ έτος), που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, και την αναμενόμενη βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής (τα εγχώρια τιμολόγια βρίσκονται σημαντικά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο).

Η τιμή στόχος στα 14,8 ευρώ ενδεχομένως να αναθεωρηθεί προς τα πάνω μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v