Σε στάση αναμονής οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν μια σημαντική έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία πιθανότατα θα καθορίσει τις προσδοκίες για μια επικείμενη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα σημείωσαν πτώση σε παγκόσμιο επίπεδο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εν μέσω φόβων για το υψηλό χρέος και τα δημοσιονομικά σχέδια των κυβερνήσεων, ιδίως καθώς ο Λευκός Οίκος προσπαθούσε να προστατεύσει τα νέα έσοδα από δασμούς.
Ωστόσο, το κλίμα βελτιώθηκε την Πέμπτη, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο, χωρίς όμως να πυροδοτήσουν φόβους για σοβαρή οικονομική ύφεση. Το εργαλείο FedWatch της CME έδειξε 99% πιθανότητα μείωσης τον Σεπτέμβριο.
Στην ειδησεογραφία της ημέρας:
- Νόμιμοι στόχοι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, τονίζει ο Πούτιν.
- Νέο ρεκόρ στις τιμές κατοικιών στη Βρετανία.
- Κατρακύλα 2,9% στις νέες παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια.
- Η Apple σπάει ρεκόρ πωλήσεων στην Ινδία.
- Εκτόξευση στις αποτιμήσεις ευρωπαϊκών startups.
- Ο Giorgio Armani παρέδωσε τη σκυτάλη στην οικογένεια.