Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Παιχνίδι για τρεις η συνεδρίαση

Μετά το «έντονο» ξεκίνημα η αγορά κινείται με μικρές διακυμάνσεις. Σε Εθνική, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ εστιάζονται τα πονταρίσματα. Ανοδικά ΔΕΗ και Coca Cola. Υποχωρούν ΔΕΗ και Μότορ Οιλ. «Κάθησε» και ο όγκος συναλλαγών.

Στο στενό εύρος των 856-870 μονάδων παρέμενε (μέχρι τις 14.50) ο Γενικός Δείκτης, με τους παίκτες να περιορίζονται σε μετρημένες και επιφυλακτικές κινήσεις.

Οσο εκρηκτικό ήταν το άνοιγμα κατά το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, όσο απότομη και αισθητή ήταν η διόρθωση στο ημίωρο που ακολούθησε μέχρι τις 11.30 τόσο άτονη, άνευρη και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα είναι στη συνέχεια. O FT 25 ενισχύεται κατά 0,46% στις 277 μονάδες, με τον Τραπεζικό Δείκτη στις 102-102,5 μονάδες και με τη αξία των συναλλαγών να έχει μετριασθεί αισθητά.

Από τα σχεδόν 20 εκατ. ευρώ της αρχής έγιναν έκτοτε άλλα 20 εκατ. ευρώ (συνολικά στο διάστημα των 3 ωρών) με την «ταχύτητα» κυκλοφορίας και τη μεταβλητότητα μετοχών του 25άρη να έχουν χαμηλώσει σημαντικά.

Ολα τα... λεφτά της μέχρι τώρα συνεδρίασης ήταν στα πρώτα 60-90΄ μέχρι τις 11.40-11.45 που ισορρόπησε η αγορά, μετά το «γύρισμα» από τις 883 μέχρι τις 856 μονάδες. Ωστόσο κάποια ηπιότερη προσπάθεια δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί στη συνέχεια προς το κλείσιμο της συνεδρίασης κυρίως από όσους παίκτες θελήσουν να πάρουν κάποιες θέσεις εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας. Με κερδισμένους αλλά και χαμένους/εγκλωβισμένους η σημερινή συνεδρίαση θα κριθεί αύριο με ταμείο την αργία της Τετάρτης. Για το τι «δείχνουν» οι δείκτες για αυτές τις συνεδριάσεις αναρτήθηκαν νεότερα στοιχεία στον Εκηβόλο.

Συναλλακτικά έχει αλλάξει η κλαδική σύνθεση καθώς πλέον το 63% του συνολικού τζίρου έχει αλλάξει χέρια στις τράπεζες, με την Εθνική και την Alpha Bank να συγκεντρώνουν σχεδόν το 1/3 των περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Μόνο που στην περίπτωση της ΕΤΕ τα πλέον των 10 εκατ. ευρώ έχουν γίνει σε ανοδική κίνηση της μετοχής έως 3,95% στα 1,58 ευρώ, ενώ της Alpha Bank σε ισόποση διόρθωση προς τα 0,474 ευρώ. Να σημειωθεί, πως εκτός από την Πειραιώς συγκριτικά υψηλός τζίρος έχει γίνει στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Μετά την αρχική «βουτιά» με την επανεισαγωγή της εταιρείας σε ΧΑ-ΧΑΚ και το μάζεμα της πρώτης μέρας (έως -23%) αντιδρά φθάνοντας πριν λίγο έως και 16,75% στα 0,23 ευρώ. Η περίπτωση της Κύπρου είναι από τις μετοχές που τις τελευταίες ημέρες με ακραίες μεταβολές δημιουργούν εγκλωβισμούς και ευκαιρίες.

Παραμένουν οι αγοραστές σε ΟΤΕ,ΟΠΑΠ-ΔΕΗ με ισχυρότερη την τάση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, κάτι που ισχύει από την αρχή της συνεδρίασης με σταθερές εντολές πέριξ των 9,39 ευρώ (4,35%). Δευτερευόντως σε ΟΤΕ (στα 9,19) και ΔΕΗ (στα 6,15 ευρώ).

Με συγκριτικά καλό τζίρο και η μετοχή της CC/HBC συνεχίζει την προσπάθεια αντίδρασης, νωρίτερα με 2,32% στα 15,90 ευρώ. Δεδομένης της βαρύτητας της CC/HBC η ενίσχυση της τιμής ώθησε έως 1,06% υψηλότερα τον ft25, για να ακολουθήσουν μετά τις 14.55 αγοραστές και σε ΤΙΤΑΝ, MIG, Grivalia.

Αντιθέτως παραμένουν οι πωλητές σε ΓΕΚ/Τέρνα (2,20 ευρώ), Αεροπορία Αιγαίου (7,40 ευρώ), Ελληνικά Πετρέλαια (4,01 ευρώ), Τέρνα Ενεργειακή (2,26 ευρώ) κ.ά. Ισχυροποιείται (1,20%) η ανοδική αντίδραση του DAX που φτάνει -και πάλι- στις 9.900 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v